Javul a járványügyi helyzet a komáromi kórházban

Javul a járványügyi helyzet a komáromi kórházban

Javul a helyzet a komáromi kórházban – áll az AGEL-csoporthoz tartozó intézmény szerkesztőségünkhöz is eljuttatott sajtóközleményében. 

„Erre az információra már pár hete várunk”, kezdik közleményüket, majd úgy folytatják, örömmel számolnak be a járványhelyzet javulásáról, hiszen csökkent a koronavírusos betegek száma. Azonban egy újfajta jelenséget is megemlítenek, mely mostanság a sajtóban post-covid-szindróma néven szerepelt. Egyre több az olyan beteg, aki ugyan kigyógyult a koronavírus okozta megbetegedésből, de szövődményei vannak. A betegek ápolása mellett pedig továbbra is az oltást tartja prioritásnak a komáromi kórház.

„Örömmel mondhatom, hogy a járványügyi helyzet javult. Jelenleg tizenhat beteg fekszik a sürgősségi osztályon, hárman mesterséges lélegeztetésre szorulnak, két ápoltnál pedig fennáll a valószínűsége az ilyen terápia alkalmazásának”, idézi Miroslav Jaška kórházigazgatót a közlemény. Az ott dolgozók közül hatan koronavírusosak, míg egyikük megelőző karanténba vonult. Megjegyzik, a post-covid-szindróma nem csak Komáromban figyelhető meg. Az igazgató feltételezi, a következő hónapokban az ilyen betegek ellátása lesz az egyik fő feladatuk.

Hírdetés

A kórház kihasználja az enyhülő nyomást is, megkezdték az oxigénelosztó-rendszer felújítását. A rekonstrukció nagyjából két hetet vesz igénybe, így viszont javul az oxigénre szoruló betegek ellátása.

Jelzik, az oltóközpont továbbra is működik. Még mindig 3600 várólistásuk van a hatvan feletti korosztályból, azonban szeretnék növelni a kapacitást, hogy minél több embert beolthassanak.

(lb/felvidék.ma/komáromi kórház)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »