Játékfegyverrel próbált kirabolni egy budapesti lottózót

Játékfegyverrel próbált kirabolni egy budapesti lottózót

Fegyverutánzattal próbált kirabolni egy pesterzsébeti lottózót egy maszkos férfi. A budapesti rendőrök azonosították, elfogták és bűnügyi őrizetbe vették.

Hírdetés

A főváros XX. kerületében ment be egy lottózóba egy, az arcát egészségügyi maszkkal és napszemüveggel eltakaró ismeretlen 2023. december 22-én, délelőtt. A férfi pisztollyal a kezében követelt pénzt az ott dolgozó nőtől. A rémült alkalmazott nem teljesítette a követelést, az elkövető így zsákmány nélkül menekült el. Lövés nem dördült, és senki sem sérült meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérletének gyanúja miatt indított nyomozást az ismeretlen tettes ellen. Az adatgyűjtés eredményeként a nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, hiába öltözött át menekülés közben.

A 23 éves I. Vilmost január 7-én, Budapest XV. kerületben fogták el a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai. A rendőrök lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt pisztolyt is, amiről kiderült, hogy egy műanyag golyók kilövésére alkalmas, airsoft játékfegyver.

A BRFK Rablási Osztályán gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki beismerő vallomásában azt is elmondta, hogy a rablási kísérlet után tudta meg, hogy elfogadták jelentkezését egy külföldi munkára. Elutazni azonban már nem tudott, mert a fővárosi nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »