Jászberényben és két faluban tartanak ma időközi önkormányzati választást

Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Kőröstetétlenben polgármestert, míg Jászberényben és Iregszemcsén a képviselő-testület feloszlása miatt a településvezetőn kívül képviselőket is választanak.

A Pest vármegyei Köröstetétlen községben a korábbi településvezető halála miatt kell időközi választást rendezni. A voksoláson négy független jelölt indul, a választói névjegyzékben csaknem 650 helybéli szerepel.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Jászberényben a város képviselő-testülete tavaly október 17-én döntött úgy, hogy feloszlatja magát. A polgármester-választáson négy jelölt indul, ebből egy függetlenként, egy másik jelölt függetlenként a Fidesz-KDNP támogatásával, egy a Közösen Jászberényért Egyesület és egy a Mi Hazánk Mozgalom színeiben. A tíz egyéni választókerületi képviselői helyre harmincnégy jelölt pályázik, a négy települési kompenzációs listás képviselői helyre pedig huszonnyolc jelöltet jelentettek be. A választói névjegyékben több mint 20 800-an szerepelnek.

Hírdetés

A Tolna vármegyei Iregszemcsén szeptember 28-án mondta ki a feloszlását a képviselő-testület, így itt is polgármestert és képviselőket választanak. A polgármesteri tisztségért hat független jelölt indul, a hat képviselői helyért pedig 18, mindannyian függetlenként. A választáson több mint kétezer helybéli szavazhat.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

A Veszprém vármegyei Nyirád "roma" nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna ma, de ez a választás a szükséges számú jelölt hiányában elmarad.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »