Jaroslav Naď lett a Demokrati párt új elnöke

Jaroslav Naď lett a Demokrati párt új elnöke

Jaroslav Naď lett a parlamenten kívüli Demokrati párt új elnöke. A párt küldöttei a szombati eperjesi kongresszusukon választották meg Naďot, aki Eduard Heger volt pártelnök helyére lép.

A párt közgyűlése egyúttal kinyilvánította eltökéltségét a politikai tevékenység folytatására az államfő-, önkormányzati és parlamenti választásokon, valamint az európai parlamenti választásokon való siker érdekében.

Ma már sokan azt mondják, sajnálják, hogy nem jutottunk be a parlamentbe, hogy hiányzunk onnan, és én bízok benne, hogy a munkánk elvezet majd odáig, hogy nem csak preferenciák tekintetében leszünk relevánsak, hanem az eredményeket tekintve is, amelyek a jövőben sok más feladat elvégzését lehetővé teszik számunkra”

Hírdetés

– szögezte le az új pártelnök.

Egyik prioritásaként jelölte meg például a párt taglétszámának növelését. „A parlamenti választások után hozzávetőleg 250 új tagot vettünk fel, de további tagok is jelentkeznek. A régiókat megyei szinten lefedtük, és januártól minden járást is lefedünk” – tette hozzá Naď, aki az elkövetkezőkben a jövő évi európai parlamenti választásokra vonatkozó elképzeléseit is szeretné ismertetni, és foglalkozni fognak az elnökválasztás kérdésével is.

A Demokrati párt kész saját jelöltet is javasolni, vagy egy olyan jelöltet támogatni, aki a párt értékeit, programját képviseli, és egyben egyértelmű alternatívája lesz a jelenlegi kormánykoalíció jelöltjeinek.

Az országos közgyűlés döntött a párt új alelnökeiről is, akik Eduard Heger, Andrea Letanovská, Juraj Šeliga és František Oľha lettek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »