Japán jótékonysági szervezettel tárgyalt Kocsis Fülöp metropolita

Japán jótékonysági szervezettel tárgyalt Kocsis Fülöp metropolita

Harmadszor folytatott tárgyalásokat a Görögkatolikus Metropóliával a kárpátaljai görögkatolikus karitászt támogató japán szervezet – adta hírül november 15-én a Hajdúdorogi Főegyházmegye.

A 2001-ben alakult Terra Renaissance elnevezésű japán nonprofit jótékonysági szervezet Afrika és Ázsia hat országában segíti fegyveres konfliktusokat követően a túlélők, egykori gyerekharcosok, rabszolgák, árvák, rokkantak rehabilitációját, önellátását. Tavaly óta a kárpátaljai Szent Panteleimon Karitászt is támogatják pénzadománnyal, az ott nélkülözött logisztikai eszközökkel, s már szociális konyhát is működtetnek.

A jómódú japán üzletemberek, intézmények és cégek által támogatott szervezet egyik támogatója a Shinnyo buddhista felekezet, melynek képviseletében Máriapócsra és Nyíregyházára érkezett Yamoto Toshiyuki, hogy személyesen is megtekintse a támogatott tevékenységeket.

Hírdetés

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán Yamoto Toshiyuki és a Terra Renaissance képviselői tárgyalást folytattak Kocsis Fülöp metropolitával és Szkoropádszky Péter atyával, a kárpátaljai Szent Panteleimon Karitász vezetőjével, és további támogatásukról biztosították őket.

A találkozót követően Kocsis Fülöp és Yamoto Toshiyuki imafüzért cseréltek, majd belülről is megnézték a Szent Miklós-székesegyházat és a Görögkatolikus Múzeumot. A japán küldöttség ámulattal csodálta a megújult székesegyházat, és elismeréssel beszélt a múzeumról.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Metropólia

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »