Január 25-től online előadássorozatot indít a Rákóczi Szövetség

Január 25-től online előadássorozatot indít a Rákóczi Szövetség

A Rákóczi Szövetség a nehéz járványügyi helyzetben sem szeretné elengedni a külhoni diákok, tanárok és óvodapedagógusok kezét, hiszen az ő kezükben van a jövő. Nagyon fontosnak érzi azt, amit a gyermekek neveléséért és ezzel együtt a magyar iskolaválasztásért, illetve a magyar megmaradásért tesznek, ezért igyekszik a behatárolt lehetőségek mellett is állandó programokat, képzéseket biztosítani számukra.

A sorozat első előadója dr. Vass Vilmos módszertani szakértő, aki a motiváció új értelmezéséről tart előadást. A középiskolásoknak január 26-tól „Hogyan tovább” címmel indít előadássorozatot a felsőoktatással, felvételivel, egyetemi élettel kapcsolatban, illetve aktuális, a Kárpát-medencei ifjúságot érintő témákról. Első alkalommal Murai Lackó, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke és Ladányi Ármin, a Youth Business Group külső kapcsolatokért felelős vezetője várja a diákok kérdéseit.

Hírdetés

Január 29-én a szövetséggel együttműködésben Balatoni Kata, Így tedd rá-programgazda, néptáncpedagógus, neveléstudományi kutató tart online képzést a „Néphagyomány az óvodában és az iskolában – farsangtól pünkösdig” címmel, melyre több mint 1500 óvodapedagógus és tanító jelentkezett szerte a Kárpát-medencéből és a nagyvilágból.

A Rákóczi Szövetség a tavasz folyamán a járványügyi helyzethez alkalmazkodva szeretne további képzési lehetőségeket biztosítani, és továbbra is arra biztatja a magyar családokat, hogy válasszák gyermekük számára a magyar iskolát, mely a magyar nyelv és kultúra továbbadásával biztosítja a magyar közösségek megmaradását, valamint többlettudást és nagyobb kapcsolatrendszert jelent a gyermeknek a két nyelv, két kultúra oktatásán keresztül.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »