Jákob Peti bedurcizott, amiért nem elnökösködhet két és fél évig: új párt alapítását sem zárja ki

Jákob Peti bedurcizott, amiért nem elnökösködhet két és fél évig: új párt alapítását sem zárja ki

Jakab Péter vállán sírta ki magát a röhejes nevű (önként, Vona Orbán általi alázása nyomán "keresztelt") Zsúrpubi egyfős szerkesztősége, amiért "meglehetősen furcsa döntést hozott a Jobbik választmánya, amely érthetetlen módon elnapolta az ellenzéki párt tisztújítását, ezzel elodázva Jakab Péter elnökké választását".

A nyelvcsapásaival Petikét kérdések formájában kényeztető B. Ferenc Attila hozzáteszi: "a szimpatizánsok egy része egy hatalmát féltő kisebbség uralmáról beszél, amely alattomos és fondorlatos módon fúrta meg a Fidesz által szándékosan demoralizált és leszalámizott Jobbik számára mentsvárat jelentő politikust. Szerkesztőségünkhöz több olyan információ érkezett, amely arról szól, hogy a megyei elnökök rendkívüli ülést kellett, hogy összehívjanak a döntés ellen forrongó, egyre elégedetlenebb tagság lenyugtatására."

(Amúgy érdekes elszólás a jobbikos zuglapocska részéről demoralizált és leszalámizott pártról beszélni, miközben a Jobbik politikusai a földről való felállásról, erősödésről stb. hazudoznak, de most nem ez a fő témánk.)

– Hogyan értékeli a tegnapi választmányi döntést? – hangzik az első gyöngéd kérdés.

– Ahogy a választmány előtt is elmondtam, nem pozícióra, hanem feladatra jelentkeztem. Arra, hogy a Jobbik 2022-re a kormányváltás megkérdőjelezhetetlen ereje legyen. Hangsúlyoztam, hogy ezt a feladatot úgy tudom vállalni, ha megkapom a bizalmat ahhoz, hogy én és a csapatom vezethesse neki a pártot a választásnak, hiszen ez a munkánk és a hosszútávú stratégiánk sikerességének igazi fokmérője. Ezt a bizalmat nem kaptam meg – válaszolta Péter, és vigasztalóan megsimogatta Bérenc Béres Ferenc Attila sima, ugyanakkor az izgalomtól forró fejbőrét, majd így bátorította egy következő nyalintás kérdés után:

Hírdetés

– Ön szerint kiknek állhat érdekében a Jobbik megújulásának és a választók akaratának elodázása?

– Biztosan vannak, akik örülnek a választmány döntésének. Egy biztos: soha nem fogom a választókat cserben hagyni, a politikai életben továbbra is a nép hangja leszek. Nyers, karcos, igazságos, ahogy azt tőlem az emberek megszokták. Nincs az a szavazás, ami ettől eltéríthetne.

Ami pedig a jövőt illeti, arról az alábbi, nem is oly burkolt ultimátumszerű fenyegetést fogalmazta meg az édes páros a saját pártjuk irányába:

– Elindul tavasszal az elnökségért?

– Mindig is azt mondtam, hogy érdemelvű pártban hiszek, ami azt jelenti, hogy a tehetségesek, szorgalmasok mennek előre, a kevésbé szorgalmasok meg hátra, a győriekhez hasonló árulókkal szemben pedig nincs kegyelem. Minden azon múlik, látok-e esélyt arra, hogy a Jobbik érdemelvű párt legyen.

– Több olyan hozzászólást lehet olvasni, hogy talán új pártot kellene alapítania, mit gondol ezekről a véleményekről?

– Mindig azt az eszközt kell használni a rezsim ellen, ami a leghatásosabb.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »