Izrael is evakuálja diplomatáinak családtagjait Ukrajnából

Izrael is evakuálja diplomatáinak családtagjait Ukrajnából

Az Izraeli Külügyminisztérium ma este közzétett felhívása az Ukrajna körüli válság elmérgesedése miatt fölszólította az izraeli állampolgárokat, hogy fontolják meg az utazást ebbe az országba. Az Ukrajnában tartózkodó izraeli állampolgároknak pedig azt javasolja a külügyminisztérium, gondolják meg, maradnak-e továbbra is az orosz katonai behatolásnak kitett országban – írja a Wallah!Hadasot hírportál.

Az orosz katonai behatolás fokozódó veszélye miatt az Izraeli Külügyminisztérium elhatározta az izraeli diplomaták családtagjainak evakuálását Ukrajnából. „A Külügyminisztérium azt javasolja az Ukrajnában tartózkodó izraeli állampolgároknak, hogy fontolják meg, maradnak-e tovább ebben az országban, s ha igen, akkor ne menjenek a feszültségi gócok közelébe” – olvasható a közleményben. A minisztérium egyben azt kéri az izraeliektől, hogy fontolják meg, s lehetőleg ne utazzanak Ukrajnába ebben a feszültséggel teljes időben.

Hírdetés

A hírt közlő izraeli újságnak egy magas beosztású politikus elmondta: az izraeli diplomaták családtagjainak evakuálására, illetve az Ukrajnába történő utazások megfontolására vonatkozó döntés annak tudatában született, hogy az orosz hadsereg már elegendő erőt vonultatott fel Ukrajna határán ahhoz, hogy megindítsa a benyomulást. Ezen kívül az oroszok hadgyakorlatot kezdtek Fehéroroszországban és a Fekete-tengeren, s mindez képessé teszi az orosz hadsereget arra, hogy rövid időn belül megindítsa a támadást Ukrajna ellen – idézi a meg nem nevezett magas beosztású izraeli politikust a Válláh!Hádásot.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »