Izrael éjszaka ismét Damaszkusz környékét rakétázta – Netanjáhu tegnap a Golán-fennsíkon járt

Izrael éjszaka ismét Damaszkusz környékét rakétázta – Netanjáhu tegnap a Golán-fennsíkon járt

A szíriai állami tévéállomás jelentése nyomán az arab és izraeli hírportálok arról adnak hírt, hogy az izraeli légierő harci gépei ma éjszaka levegő-föld rakétákat indítottak a Damaszkusztól három kilométerrel északnyugatra fekvő Dzsemárijjá település hadi célokat szolgáló tudományos kutatóintézete ellen. A kormányzati állítás szerint a szíriai légvédelem a támadó rakéták többségét még a levegőben hatástalanította – írja a többi között a Russzijá el-Jom (Oroszország Ma) arab nyelvű hírportál.

Az elmúlt éjszaka Izrael újabb légitámadást intézett Szíriában levő célpont ellen. A szíriai állami televízió hírére alapozva a szíriai arab hírportálok, illetve azok nyomán az izraeli média úgy tudja, hogy amiképpen a múltban már többször is, a támadást ezúttal is a Libanon légterében szabadon garázdálkodó izraeli harci gépek hajtották végre. Az izraeli repülőkről indított levegő-föld rakétákat a Damaszkusz városától három kilométerrel északnyugatra levő Dzsemárijjá nevű falura indították, s a hírek szerint ezúttal is az ott működő Szíriai Tudományos Kutató Intézet volt a célpont.

Hírdetés

Izraeli és nyugati állítás szerint a ma éjjel ismét megtámadott Dzsemárijjában korábban vegyi fegyverek előállítását is tanulmányozták, sőt nem messze tőle van a Szíriai Arab Hadsereg Esz-Szafír nevű rakétabázisa is. A támadásról, s annak eredményéről ellentétes jelentések keringenek az közel-keleti hírportálokon. Egyes állítások szerint a ma éjszakai izraeli támadás célpontja nem az említett kutatóközpont (SSRC), hanem egy iráni katonai létesítmény volt. Egyébként, ha mégis a hadi célokat szolgáló intézet volt a célpont, akkor az ellen Izrael 2013 óta immár harmadszor intézett légitámadást.

Binjámin Netanjáhu a támadás előtti napon az izraeli kormánykabinet élén látogatást tett a megszállt Golán-fennsíkon állomásozó izraeli katonai egységeknél. A miniszterelnököt Gádi Eisenkut tábornok, vezérkari-főnök kalauzolta. A látogatás után Netanjáhu kijelentette, hogy meg van elégedve az izraeli hadsereg felkészültségével. „Mi békét szeretnénk, de közben fel vagyunk készülve minden eshetőségre. Mindenesetre nem ajánlom senkinek, hogy próbára tegyen bennünket”, jelentette ki a Golán-fennsíkon a békegalamb kormányfő.

El-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »