Ízelítő az Előretolt Helyőrség Felvidék júniusi kiadásából

Ízelítő az Előretolt Helyőrség Felvidék júniusi kiadásából

Ajánló a Magyar7 következő számában megjelenő Előretolt Helyőrség Felvidék irodalmi melléklet júniusi kiadásából.

A címlap vezérverse: Tőzsér Árpád – A spektátor utolsó gondolatai. A Fordulópont rovatban Megpihenni! címmel olvasható Lampl Zsuzsanna írása. Húsz éve halt meg Ozsvald Árpád, rá emlékezve írt méltatást Tóth László Híd – a régi és az új között címmel.

Mokos Attila színművésszel készített interjút Nagy Erika. Az interjú címe: Akit megtalálnak a jó szerepek. Pomogáts Béla halálára címmel Nagy Erika fejtette ki gondolatait a közelmúltban elhunyt író, irodalomtörténész emlékére.

A Múltidéző rovatban Kulcsár Tibort, a rejtőzködő költőt mutatja be Juhász Dósa János. Lackfi János Rocky című regényéből olvasható egy részlet Két esküvő dupla macera címmel.

Hírdetés

A Zengőrét rovatban Gubó Mária és Póda Erzsébet meséi, valamint Bettes István és Száraz Pál versei olvashatók. A fiatal írók rovatában, az Iránytűben, Volford Éva mutatkozik be.

A lapszámban prózával jelentkezik Csáky Pál, Kovács Kitti, Z. Németh István, versekkel pedig Farkas Wellmann Éva, Fellinger Károly, Juhász Zsuzsanna, Katona Nikolas.

A melléklet film- és könyvrecenziót (Juhász Kornélia, Kovács Balázs, Morva Mátyás, Póda Erzsébet), valamint más érdekességeket is tartalmaz. Helyet kap benne a rejtvény, és az egészoldalas képregény is.

Mellékletet Zagiba Mátyás keramikus alkotásaival illusztrálták.

(Nagy Erika/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »