Ízelítő a Remény hetilap 47. számából…

Ízelítő a Remény hetilap 47. számából…

A Remény hetilap legújabb száma, amely november 19-én, évközi 33. vasárnap – a szegények világnapján – jelenik meg, temérdek érdekes olvasnivalót kínál.

Az újság első oldalán,  „A szeretet rózsái” címmel megjelent vezércikket a hetilap szerkesztője, Sárközi János írta.

A második oldalon, a legfrissebb anyaországi és világegyházi hírek mellett olvashatunk arról, hogy a mindenszentek ünnepe előtti napon, október 31-én a felső-bodrogközi Szomotor községben miképp tartottak gyógyító imaalkalmat Szemán Tibor nagykövesdi plébános vezetésével.

A Faggatózó elnevezésű rovatban a szerkesztők ezúttal Priskin Zoltánnal, a gútai Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont volt igazgatójával, egyben a Palkovich Viktor Társulat elnökével, valamint Tóth Árpáddal, az Iskolaközpont jelenlegi igazgatójával beszélgettek.

Hírdetés

A honi események közül a lap tudósít mások mellett arról, hogy a csicseri fiatalok – a helyi egyházközséget képviselve – milyen történelmi sikert értek azon a focitornán, amely a Kassai Főegyházmegyében már hagyománynak számít, és amelyet az ifjúságpasztorációban tevékenykedő lelkiatyák és önkénteseik mindig ősszel szerveznek a gyerekek és fiatalok számára.

A legújabb Reményben olvashatók írások, jegyzetek és beszámolók mások mellett Monka Zsuzsanna, Bodzsár Gyula, Mészáros Péter, Gábor Bertalan, Bali Mária, Bugyi Mária és Csáky Károly tollából is.

A vasárnapi homíliát ez alkalommal Kiss Róbert atya osztja meg az olvasókkal, az újság hátsó oldalain pedig lelki programok és ajánlók várják az érdeklődőket.

A szerkesztők kellemes olvasást kívánnak!

(Bartalos Nikolas/Remény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »