Ízelítő a Remény hetilap 24. számából…

Ízelítő a Remény hetilap 24. számából…

A Remény legújabb száma, amely június 11-én, évközi idő 10. vasárnapján jelenik meg, ismét gazdag olvasnivalót kínál.

A címoldalon, a „Becsüljük meg papjainkat” címmel megjelent vezércikket Zsidó János nyékvárkonyi esperesplébános írta.

A második oldalon, a legfrissebb világegyházi és anyaországi hírek mellett részletes betekintést nyerhetünk a Mátraverebély-Szentkúton lezajlott háromnapos pünkösdi ünnep eseményeibe, továbbá olvashatnak arról a szentmiséről is, melyet Massimo Fusarelli, a ferences rend miniszter generálisa celebrált pünkösdvasárnap, a csíksomlyói kegytemplomban.

Az ötödik oldalon, a Faggatózó elnevezésű rovatban az érdeklődők egy újabb beszélgetést olvashatnak, amely ezúttal Vízi András testvérrel, a márianosztrai rendház elöljárójával készült, aki a Felvidéken elterülő Óvár településről származik.

A honi események közül a lap tudósít mások mellett arról, hogy miképp emlékezett meg elhunyt tagjairól pünkösd vasárnapján a Csemadok Pozsonypüspöki Alapszervezete, továbbá arról is, hogy milyen ünnepi keretek között valósultak meg az idei Kodály-napok Diószeg városában.

Hírdetés

A legfrissebb Reményben találunk jegyzetet és írást többek között Bali Mária, Bodzsár Gyula, Jakubecz Márta, Danczi Mónika, Hajdú Lajos, id. Csáky József és Sárközi János tollából is.

A hetilapban megtalálhatóak az állandó rovatok, így a Bartalos Nikolas által szerkesztett, Katolikus, magyar, felvidéki elnevezésű rovat is.

Hitünkben segít elmélyülni a Nagy Tibor atya által írt homília, az újság hátsó oldalain pedig aktuális lelki ajánlók és programok várják az olvasókat.

A szerkesztők kellemes júniusi napokat kívánnak minden kedves olvasónak!

(B.N./Remény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »