Itt az első előrejelzés: milyen időnk lesz idén karácsonykor?

Itt az első előrejelzés: milyen időnk lesz idén karácsonykor?

Már csak két hét van hátra karácsonyig, és a legújabb, már-már érdemi előrejelzések szerint változékony lesz az időjárás az ünnepek alatt.

Jelenleg épp felmelegedés érkezik térségünkbe, és a 5-10 fokos plusszok valószínűleg december közepéig velünk maradnak, vagyis jövő péntekig. Fagyokra csak este és csak a hidegebb, magasabban fekvő régiókban kell számítani.

Pénteken aztán ismét lehűlés érkezik, amely a déli járásokban csak éjszakai fagyokat hoz magával, napközben még 0 fok felett marad a hőmérséklet. Ennek ellenére még az alföldeken is várható havazás, de ezzel véget is érnek a jóhírek. A jövő hétvégét követően ismét felmelegedés jön, hogy aztán valamikor december 19-20. körül érkezzen egy markánsabb lehűlés, ami fehér karácsony tekintetében már ígéretesebb.

Hírdetés

A karácsony estéjén, első és második ünnepén napközben -3 és +3 fok között alakulhat a hőmérséklet a mostani előrejelzések szerint, éjszaka viszont -10 fok is lehet. Havazásra is lehet számítani, még az alföldeken is, de mivel a déli járásokban többségében 0 fok felett marad a nappali hőmérséklet, a hó elolvad – hogy milyen gyorsan, azt egyelőre nem lehet tudni.

A távolabbi előrejelzések arra számítanak, hogy az ünnepek után ismét felmelegedik az idő, annyira, hogy a statisztikában a normális feletti hőmérsékleti sávba kerüljön.

Mindez persze még változhat, így érdemes lesz figyelni a meteorológiai előrejelzések alakulását.

Körkép.sk, imeteo.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »