Isten összegyűjti gyermekeit – A családokért mutattak be szentmisét Veszprémben

Isten összegyűjti gyermekeit – A családokért mutattak be szentmisét Veszprémben

A veszprémi Árpád-házi Szent Margit-templomban tartottak szentmisét a családokért március 27-én, a főegyházmegye családpasztorációs munkacsoportja által szervezett családok nagyböjti lelkigyakorlata keretében.

A szentmise főcelebránsa Csernai Balázs, a veszprémi Regina Mundi-templom plébánosa, egyetemi lelkész volt, koncelebrált Tamás Zoltán. Az oltárnál szolgált még Munkácsi János diakónus, a családpasztorációs munkacsoportjának tagja is.

A szentmise a Veszprémi Főegyházmegye YouTube-csatornáján is követhető volt, többen ezen keresztül csatlakoztak a közvetítésbe. Szeretnénk találkozni egymással, ami nagy kincs ma. Ha ezt személyesen nem is tehetjük meg, de Istenben megvalósíthatjuk, az ő célja, hogy összegyűjtsön bennünket, benne és általa legyünk egyek – fogalmazott Balázs atya bevezetőjében.

Szentbeszédben arról szólt, hogy a mai evangélium vészjósló jeleket tartalmaz Jézus elpusztításáról. Mindezt a farizeusok, főpapok teszik, akik úgy gondolják, jó, Istennek tetsző életet élnek és úgy is cselekszenek. Mi vajon hogy állunk ezzel?

A farizeusok Jézus ellen cselekedtek, de tettükkel az útját vitték előre. Isten megtervezte az útját. Mi is sokszor ellene fordulunk, de ezt úgy alakítja, formálja, hogy közben az ő tervei valósuljanak meg, vezet bennünket. Isten jó szülő, a legjobb módon hagyja kibontakozni gyermekét. Az ő szeretetének tervét kell megvalósítanunk. Mi ez?

Hírdetés

Vágyunk a találkozásra Istennel és egymással, ezt a vágyat ő ültette be a szívünkbe, de ezt a földön nem tudjuk úgy megvalósítani, ahogy szeretnénk. Újból és újból tovább kell lépnünk, elbúcsúzni egymástól. Örök ünneplésre, örök találkozásra hív minket!

Csernai Balázs a szentbeszédben feladatot is adott, amely egyben a családpasztorációs munkacsoport által meghirdetett lelkigyakorlat harmadik kihívása is: Írjuk vagy rajzoljuk le – kicsik és nagyok egyaránt –, kikkel szeretnénk találkozni, kik azok, akikkel jó lenne együtt lenni, ünnepelni a húsvétot. A képen együtt lehetünk mindenkivel, és a képek megőrizhetik bennünk a reményt, egyek lehetünk Jézusban velük. Így az egység és a remény embereivé válhatunk!

A lelkigyakorlat keretében három húsvéti feladatot adtak a családoknak és kérték, hogy teljesítésükről küldjenek beszámolót, fotókat a családpasztorációs irodának. A feladványokat teljesítők között társasjátékokat sorsoltak ki.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »