Ismét tüntetnek a diákok a belvárosban

A tanárok közalkalmazotti státuszának elvétele ellen, valamint az oktatás jövőjéért tüntetnek a részvevők.

„Folytatjuk!” címmel szervezett vonuló demonstrációt az Egységes Diákfront szerda délutánra Budapestre. A résztvevők szeretnék elérni, hogy a kormány ne vezesse be az általuk „bosszútörvénynek” titulált szabályozást (a tervezet itt olvasható), amivel a közalkalmazotti státusz helyett köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyba kerülnének a tanárok, továbbá amivel álláspontjuk szerint csorbulna a tanárok autonómiája.

Hírdetés

A menet fél ötkor indult el a Szent István Bazilikától, az alábbi útvonallal: Zrínyi utca – Nádor utca – Széchenyi István tér – Akadémia utca – Garibaldi utca – Vértanúk tere – Báthory utca – Szemere utca – Alkotmány utca, majd pedig a Clark Ádám téren folytatódik a tiltakozás.

A BKK este nyolcig tartó szakaszos és időszakos lezárásokra és terelésekre figyelmeztetett a Széchenyi István tér–Akadémia utca–Garibaldi utca–Nádor utca–Vértanúk tere–Báthory utca–Szemere utca–Alkotmány utca–Honvéd utca–Szalay utca–Falk Miksa utca–Szent István körút– Margit híd–Lipthay utca–Bem József tér–Fő utca–Clark Ádám tér útvonalon a Facebook-oldalán. Közölték azt is, hogy a 15-ös busz terelve közlekedik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »