Ismét polgári menekültek menhelyéül szolgáló iskolát bombázott „a világ legerkölcsösebbje”

Ismét polgári menekültek menhelyéül szolgáló iskolát bombázott „a világ legerkölcsösebbje”

Az izraeli hadsereg ismét lakóhelyükről elűzött polgári személyek menhelyéül szolgáló iskolát bombázott a Gázai övezetben. A támadásnak 18 halálos áldozata van, köztük az ENSZ UNRWA nevű szervezetének hat alkalmazottja. Az izraeli hadsereg ezúttal is előállt azzal a hazug állítással, hogy a bombázott épületben a Hamász katonai parancsnoksága működött. Antóni Guterres, az ENSZ főtitkára határozottan elítélte a polgári személyek ellen irányuló újabb izraeli támadást – írja a france24.com/ar.

Az izraeli hadsereg újabb légicsapást mért az ENSZ által működtetett El-Dzsauni Iskola (مدرسة الجاعوني) épületére és közvetlen környezetére az En-Nuszejrát menekülttáborban. Az iskolaépületben és a tanintézet udvarán fölvert sátrakban az izraeli hadsereg által lakóhelyükről elűzött polgári személyek húzzák meg magukat, ami azt is jelenti, hogy a 18 halálos áldozat legtöbbje gyermek és nő. A halálos áldozatok között van az ENSZ menekülteket segélyező szervezete, az UNRWA hat munkatársa, így a menhely vezetője is. A mostani támadással 220-ra emelkedett az izraeli hadsereg terrortámadásainak halálos áldozatául esett UNRWA alkalmazottak száma.

Hírdetés

António Guterres, az ENSZ főtitkára  az X platformon elítélte az újabb izraeli támadást:

Ami Gázában történik, az teljesen elfogadhatatlan. Izrael ma ismét légicsapásokat mért egy 12 ezer embernek otthont adó iskolára. A halottak között van hat kollégánk, az UNRWA alkalmazottjai. A nemzetközi humanitárius jog e súlyos megsértésének azonnal véget kell vetni.

A hírünkhöz csatolt videón Tárek Abú Azzúm, az Al-Dzsazírá pánarab hírtévé munkatársa bemutatja, miként néz ki az en-Nuszejráti menekülttáborban, az ENSZ által működtetett El-Dzsauni Iskola a 18 halálos áldozatot követelő izraeli légitámadás után.

A mai volt az izraeli hadsereg ötödik légitámadása az El-Dzsauni Iskola ellen, amelyet az izraeli hadsereg ezúttal is azzal a hazug állítással próbált indokolni, hogy a tanintézet épületében a Hamász Iszlám Ellenállási Szervezet En-Nuszejrát térségbeli katonai parancsnoksága működött.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »