Ismét lövöldöztek az Egyesült Államokban

Ismét lövöldöztek az Egyesült Államokban
Ismét lövöldöztek az Egyesült Államokban
Lövöldözés Philadelphia belvárosában Fotó: Twitter/MaxMMarin

 

Lövöldözés tört ki szombat éjjel a Pennsylvania állambeli Philadelphia belvárosában, hárman meghaltak, legalább 11-en megsebesültek – közölték rendőrségi források.

A hatóság tájékoztatása szerint a lövöldözés egy zsúfolt környéken történt, ahol több száz ember volt. Úgy tudni, hogy két férfi és egy nő vesztette életét, az amerikai Fox hírtelevízió szerint közülük legalább ketten huszonévesek voltak.

Az elkövetőre a rendőrök rálőttek, további részleteket nem közöltek, így a sebesültek állapota sem ismert. A hatóság Twitteren felszólította az embereket, kerüljék el a környéket.

Hírdetés

A FOX értesülései szerint egyelőre nem tartóztattak le senkit. a hírtelevízió azt közölte, hogy a gyanúsított egy nő, míg a The Washington Post című lap szerint többen lövöldöztek, és egyikőjük férfi volt.

Lövöldözés volt Tennessee-ben is, többen meghaltak és megsebesültek

Lövöldözés tört ki  vasárnap Tennessee-bne lévő Chattanoogában, egy szórakozóhely közelében: az incidensben hárman meghaltak és tizennégyen megsebesültek – közölte a rendőrség.

Tizennégy embert találat ért, hármat pedig elütöttek menekülés közben – mondta el újságíróknak Celeste Murphy chattanoogai rendőrfőnök. Két ember a lőtt sebeibe halt bele, egy pedig azt követően, hogy elütötték. Az áldozatok közül tizenhat nagykorú, egy pedig kiskorú volt. Sok sebesült állapota válságos – tette hozzá Murphy.

A rendőrfőnök szerint több fegyveres követte el a támadást. Arra kérte a helyieket, hogy aki bármit tud a lövöldözésről, jelentkezzen a rendőrségen. A hatóságok úgy vélik, hogy elszigetelt incidensről van szó, és a lakosságot nem fenyegeti veszély. Az ügyben nyomozást indítottak.

Tim Kelly, Chattanooga polgármestere felszólította a szövetségi Kongresszust, hogy „hozzon józan szabályokat a fegyveres erőszak megfékezésére”. Kelly jelezte: szeret vadászni, és neki is van puskája. Aláhúzta: „nem arról van szó, hogy el kell venni a fegyvert a felelős fegyvertartóktól, de igenis, szükség van a kötelező háttér-ellenőrzésre”. A polgármester rámutatott: a városvezetés a következő hetekben újabb lépéseket tesz az erőszak visszaszorítására helyi szinten.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »