Ismét Lewandowski az év játékosa (Labdarúgás, FIFA-gála)

Ismét Lewandowski az év játékosa (Labdarúgás, FIFA-gála)

Robert Lewandowski, a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München lengyel válogatott csatára nyerte Az év játékosa címet a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA), melyet hétfő este a zürichi gálán adtak át.

A 33 éves támadó – aki az előző Bundesliga-szezonban 41-szer talált az ellenfelek hálójába, ezzel megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt rekordját, és a mostani idényben is már 34 gólnál jár 27 tétmeccs után – pályafutása során másodszor érdemelte ki az elismerést, ugyanis 2020-ban is a lengyel labdarúgót látták a legjobbnak. A végeredmény a szurkolók szavazatai mellett a szövetségi kapitányok, válogatottak csapatkapitányai és újságírók voksai alapján alakult ki. Lewandowski mellett a hatszoros győztes argentin Lionel Messi (Paris Saint-Germain) és az egyiptomi Mohamed Szalah (Liverpool) szerepelt a szűkített listán.

Hírdetés

A díjazottak: * az év legjobb férfi játékosa: Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München) * az év legjobb női játékosa: Alexia Putellas (spanyol, FC Barcelona) * az év férfi kapusa: Édouard Mendy (szenegáli, Chelsea) * az év női kapusa: Christiane Endler (chilei, Olympique Lyon) * az év edzője férficsapatnál: Thomas Tuchel (német, Chelsea) * az év edzője női csapatnál: Emma Hayes (angol, Chelsea) * FIFA-életműdíj: Christine Sinclair (kanadai, Portland Thorns) * FIFA-különdíj: Cristiano Ronaldo (portugál, Juventus/Manchester United) * FIFA Puskás-díj (az év legszebb gólja): Erik Lamela (argentin, Tottenham Hotspur/Sevilla) * FIFA fair play díj: a dán válogatott, illetve orvosi és szakmai stábja * az év szurkolója: dán és finn szurkolók.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »