Ismét lángokban áll a világ legnagyobb autógumitemetője

Ismét lángokban áll a világ legnagyobb autógumitemetője

A világ legnagyobb autógumi temetője Kuvaitban található. Elképesztő, de a hatalmas területen hétmillió autógumi lelhető fel. Akkora, hogy a világűrből is látszik.

Rengeteg autógumi végzi Kuvaitban, miután élete a végéhez közeledik, hiszen az Európai Unióban illegális az autógumi lerakata. Kuvait egyik városa mellett, Sulaibiyában található a világ legnagyobb autógumi temetője. Itt minden évben hatalmas méretű lyukakat ásnak, ahová elhelyezik a használt kerekeket, ennek ellenére található körülbelül hétmillió darab a föld felszínén is.

Hírdetés

A 2012-es és a 2020. októberi nagy tűzesetek után megint kigyulladt a városka mellett található óriási gumiabroncs-lerakat. A tűz kedden indult, és egyelőre nem tudták megállítani.

Az ilyen telepi tüzek szinte mindig szándékos gyújtogatás vagy villámcsapás eredményei, és szomorú velejárójuk, hogy teljesen elszennyezhetik a területet, ahol történnek. Az ilyen tüzekkor rengeteg olaj és nehézfém kerül a talajba, ami könnyen elszennyezi a helyi vízkészleteket, de legalább ekkora veszélyt jelentenek a közeli települések levegőjére az ilyenkor felszabaduló kén-oxidok és a rengeteg korom.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »