Ismét igényelhetőek a környezetvédelmi ügynökség lakásfelújítási támogatásai

Ismét igényelhetőek a környezetvédelmi ügynökség lakásfelújítási támogatásai

Hétfőtől elindította lakásfelújítási támogatásaira benyújtható igényléseinek legújabb, immár negyedik körét a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség (SaZP) – közölte a szervezet, amelynek a www.obnovdom.sk címen található portálján online tölthető ki a támogatás igényléséhez szükséges regisztrációs űrlap.

Mint ismeretes a SaZP lakásfelújítási támogatásai azt célozzák, hogy a felújítás során nőjön a lakáscélú ingatlanok energiafelhasználás-hatékonysága, vagyis a támogatás ilyen célra igényelhető.

Hírdetés

Az igénylőnek az igénylést célzó űrlap kitöltése során saját adatai mellett az ingatlan esetleges társtulajdonosainak adatait is ki kell töltenie – írta honlapján az ügynökség. Arra is felhívták a figyelmet, hogy az elektronikus űrlapon keresztül történő regisztrációt követően magát a kérvényt 90 napon kell eljuttatni az ügynökség regionális irodáihoz, erre személyes, postai vagy ugyancsak elektronikus úton is sort keríthet az igénylő.

A lakásfelújítási támogatások mostani, negyedik körében

a megszerezhető támogatás felső összeghatára a korábbi szinten maradt, vagyis azt 15 ezer euróban szabták meg, amennyiben az eszközölt felújítás a korábbihoz képest 30-60 százalékos energiamegtakarítást eredményez, illetve 19 ezer euróban, amennyiben az energiamegtakarítás ennél nagyobb mértékű lesz.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »