Ismét felboncolták Kim Dzsong Un féltestvérét

A malajziai hatóságok ismét felboncolták Kim Dzsong Un észak-koreai vezető Kuala Lumpurban meghalt féltestvérét. Kim Dzsong Nam halálával kapcsolatban őrizetbe vettek egy 46 éves észak-koreai férfit.

Phenjant már az is felbosszantotta, hogy a holttestet nem adták ki azonnal Észak-Koreának, és pénteken közölte, hogy határozottan el fogja utasítani a boncolási jegyzőkönyvet – emlékeztet az MTI tudósítása. Észak-Korea Kuala Lumpur-i nagykövete a halottasház előtti pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: a malajziai hatóságok „biztosan el akarnak titkolni valamit, összejátszanak az ellenséges erőkkel”.

Egy meg nem nevezett malajziai tisztségviselő azt mondta az AP hírügynökség szerint: azért kellett elvégezni egy újabb boncolást, mert az első eredménytelen volt. A második eredménye még nincs meg.

Őrizetbe vettek egy negyedik gyanúsítottat

Hírdetés

Közben a malajziai rendőrség letartóztatott egy negyedik gyanúsítottat is Ri Dzsong Csol 46 éves észak-koreai állampolgárt. Korábban már elfogtak egy indonéz nőt, továbbá egy vietnami útlevéllel rendelkező malajziai nőt és férfit – írja a BBC.

Korábban egyes források arról írtak, hogy mérgezett tűkkel támadták meg Kim Dzsong Namot, de a hatóságok szerint a férfi halálát az okozta, hogy mérgező folyadékot spricceltek az arcába. Ezt erősíti meg a másodikként őrizetbe vett indonéz útlevéllel rendelkező nő vallomása. Az indonéz rendőrfőkapitány szerint a nőt látszólag bevonták egy „kandi kamera” típusú showműsorba.

Veszélyes anyaggal önthették arcon

A 25 éves Sziti Aiszjah azt mondta a malajziai hatóságoknak, hogy pénzt ajánlottak fel neki és egy másik nőnek azért, ha megtesznek különböző merész dolgokat. Ezek egyike volt, hogy rá kellett venni férfiakat arra: hunyják be a szemüket, majd vízzel le kellett őket locsolni. „Ezt háromszor-négyszer megcsinálták, és ezért kaptak néhány dollárt, majd az utolsó áldozat – Kim Dzsong Nam – esetében a folyadék valamilyen veszélyes anyag lehetett” – mondta az indonéz rendőrfőkapitány malajziai tájékoztatás alapján. „Külföldi ügynökök tudtán kívül vele gyilkoltatták meg Kim Dzsong Namot” – tette hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »