Ismét cikluskövetés-oktatói képzést indít a Katolikus Szeretetszolgálat

Ismét cikluskövetés-oktatói képzést indít a Katolikus Szeretetszolgálat

A Katolikus Szeretetszolgálat Természetes gyermekáldás projektjének keretein belül 2025-ben ismét lehetőség van cikluskövetés-oktatói képzésen tandíjtámogatással részt venni. Jelentkezni szeptember 30-ig kétlépcsős rendszerben lehet.

Magyarországon négyféle módszer (Billings, Creighton, FEMM Health és Sensiplan) oktatói tevékenykednek.

A cikluskövetés olyan, orvosok által kidolgozott módszer, amely a női hormonális működés egyedi, testi jeleinek megfigyelésén alapul. Megfelelő alkalmazással a nő pontosan tudhatja, hogy mi történik épp a szervezetében. Ez az ismeret nagyban segíti az egészségtudatosságot és a termékenységtudatosságot. Oktatóink egyéni kísérés során felkészítik a nőket arra, hogy maguk is megértsék ciklusuk működését, melynek köszönhetően megbízható, tudományosan megalapozott és erkölcsileg elfogadható eszközt kapnak mind a babatervezéshez, termékenységi problémák felderítéséhez, mind a várandósság elkerüléséhez vagy az egészségük nyomon követéséhez, a cikluszavarok korai felismeréséhez.

A cikluskövetésről bővebben tájékozódhatnak a Cikluskövetés Magyarország Facebook-oldalán, vagy a nemrégiben indult Minden Nőnek podcast-sorozat adásaiból.

2025 év elején igény és lehetőségek szerint indul a szeretetszolgálat egyéves oktatóképzése, mely három elméleti, jelenléti képzési hétvégéből és 6–8 hónapos felügyelt egyéni oktatási gyakorlatból áll. A résztvevők a képzés elvégzését követően akkreditált oktatókká válnak.

Várják mindazok jelentkezését, akik felhasználói szinten már elsajátítottak egy cikluskövetési módszert (vagy a jelentkezésig megkezdik egy módszer oktatóval való tanulását) és elkötelezettek a cikluskövetés adta tudás továbbadásában. Az érdeklődőknek javasolják a tájékozódást EZEN AZ OLDALON és a különféle módszerek képzési menetének megismerését. Akkreditált oktatóik elérhetőségeit is ezen az oldalon találják.

Hírdetés

Érdeklődni és támogatásra jelentkezni szeptember 30-ig kétlépcsős rendszerben lehet az [email protected] e-mail címre küldött fényképes önéletrajzzal.

Kérdéseikkel személyesen is kereshetik őket a KATTÁRS rendezvényén, szeptember 28-án 10–12 óráig a Múzeumkertben, a Katolikus Szeretetszolgálat sátrában szervezett cikluskövetésről szóló programokon.

Az oktatóképzéssel kapcsolatos további részletek a képzést meghirdető plakáton olvashatóak.

Szöveg: Makkné Kende Adrienn és Schaffler Orsolya, a Természetes gyermekáldás projekt szakmai munkatársai

Forrás és fotó: Katolikus Szeretetszolgálat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »