IS Táncszínház – TREPP: Profesorka, Bandor Évával a főszerepben

IS Táncszínház – TREPP: Profesorka, Bandor Évával a főszerepben

IS Táncszínház – TREPP: Profesorka, Bandor Évával a főszerepben Mészáros Richárd2023. 06. 08., cs – 17:27

A TREPP Színházi Platform új előadása az IS Táncszínházzal együttműködésben jött létre. A darab Ľudmila Razumovská Drága tanárnő című drámája nyomán született, a bemutatóra 2023. június 16-án kerül sor Pozsonyban, az IS Táncszínházban

A TREPP Színházi Platform a pozsonyi Színművészeti Egyetem magyar diákjainak társulata, melyben 2020-tól alkotnak, meghívott vendégeikkel közösen. Céljuk, hogy előadásaik a magyar és szlovák közönséget egyaránt megszólítsák. Első előadásukat Anders Thomas Jensen Ádám almái című drámája nyomán, Rédli Károly rendezésében, magyar nyelven, szlovák felirattal mutatták be, még 2020-ban.

Hírdetés

A Tanárnő (Profesorka) a társulat harmadik előadása, melyet ezúttal szlovák nyelven állítottak színpadra. A tanárnő szerepében Bandor Évát láthatja majd a közönség, az előadás rendezője Hégli Bence, egyetemi hallgató. A darab az ember hétköznapi vívódásait dolgozza fel és arra a kérdésre keresi a választ, hogy a cél valóban minden körülmények között szentesíti-e az eszközt?

A Tanárnő (Profesorka) című előadást 2023. június 16-án és 18-án, 19:00 órakor láthatják a pozsonyi IS Táncszínházban (Mostová 8.). Jegyek a Ticketportal felületén kaphatók.

(IS)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »