Irány a karrier!

Irány a karrier!

A svájci kötődésű HEKS/EPER Románia Alapítvány által finanszírozott, a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány gondozásában zajló pályaválasztási tanácsadási program részeként májusban két tábor valósult meg – egy nappali és egy ottalvós –, amelyekben nyolcadikos diákok és végzős szakiskolások vettek részt.

Az Irány a karrier! fantázianevű táborokat festői környezetben, a sepsikőröspataki Írisz táborhelyen tartottuk a sepsiszentgyörgyi Ady Endre, Gödri Ferenc és Nicolae Colan Általános Iskola, valamint a dálnoki Darkó Jenő, a sepsikőröspataki Kálnoky Ludmilla, a maksai Orbán Balázs, a sepsibükszádi Mikes Ármin és a baróti Gaál Mózes Általános Iskola nyolcadikos tanulói részvételével, a tizenegyedikesek csoportját a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola és a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola CNC- és autószerelő, víz-gáz szerelő, villanyszerelő, lovász, hús- és pékáru-feldolgozó, pincér, szakács, kereskedő szakjainak végzős diákjai alkották.

Hírdetés

Torma Vera programigazgató üdvözlő szavai után a diákok kötetlenül és játékosan értesülhettek különböző továbbtanulási lehetőségekről a meghívott iskolaigazgatóktól, tanároktól és diákképviselőktől. A végzős szakiskolások izgalmas háttér-információkkal, kulisszatitkokkal is gazdagodhattak az álláskeresés, a munkahelyi elhelyezkedések tekintetében Kelemen Tibor, a Kovászna Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség vezetője jóvoltából, és hasznos gyakorlati információkra tettek szert a Makkai Péterrel, a Munkaügyi és Szociális Védelmi Minisztérium államtitkárával való találkozón.

Az oldott hangulatú tanuláson túl gazdag csapatépítő, közösséget erősítő programok színesítették az ottlétet. A legkülönbözőbb területeken tevékenykedő önkéntesek (művészetterápia, festőművészet, személyiségfejlesztés, sport, munkaerő-közvetítés), a programszervezők és az iskolai tanárok koordinálásával személyiségfejlesztő és önismereti játékokba, csapatösszerázó ügyességi játékokba, sporttevékenységekbe kapcsolódtak be a diákok és tanáraik egyaránt. Különleges színfoltként a két szakiskolából iskolatitkárok is eljöttek, jelenlétükkel erősítve az iskolai közösségeket. Esti tábortűzzel, tűz körüli beszélgetésekkel, karaokéval, táncos bulival, igazi táborhangulattal zárult a tizenegyedikesek találkozása.

Nagy Andrea, a projekt sajtófelelőse


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »