Iráni rakétatámadás – Lavrovval is egyeztetett Szijjártó

A közel-keleti krízishelyzet nyomán újabb két külügyminiszterrel egyeztett vasárnap Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető a Facebookon közzétett bejegyzésében azt írta: Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel és Abdullah bin Zayed Al Nahyannal, az Egyesült Arab Emirátusok külügyminiszterével áttekintették a tegnap éjszaka óta kialakult helyzetet.

Hírdetés

Lavrov, Blinken discuss normalization of Russian-US relations during first  phone call - Russian Politics & Diplomacy - TASS

Lavrov – tass
   

„Mindkét kollégának elmondtam, hogy Magyarország reményei szerint továbbra is esély van arra, hogy a helyzet széleskörű eszkalációját el lehet kerülni. Ez azonban csak akkor lesz lehetséges, ha a világpolitika minden jelentős szereplője felelősségteljesen viselkedik a következő időszakban” – írta Szijjártó Péter.
   
„A beszélgetések alapján úgy látom, hogy nemcsak mi magyarok vagyunk érdekeltek abban, hogy meg lehessen előzni a közel-keleti konfliktus továbbterjedését” – zárta bejegyzését a külgazdasági és külügyminiszter.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »