Irán újra megnyitotta az Izrael elleni dróntámadása óra lezárt repülőtereit

Irán újra megnyitotta az Izrael elleni dróntámadása óra lezárt repülőtereit

Irán újra megnyitotta az Izrael elleni dróntámadása óra lezárt repülőtereit Kulcsár Péter2024. 04. 15., h – 09:47

Irán hétfőn újra megnyitotta azon repülőtereit, amelyeken az Izrael elleni hétvégi drón- és rakétatámadását követően leállították a forgalmat.

A Teherán melletti Mehrabad és a Khomeini Imám repülőtereken helyi idő szerint hétfő hajnalban indult újra a forgalom – jelentette a síita állam félhivatalos hírügynöksége, a Taszním, a repülőterek üzemeltetőit és hatósági forrásokat idézve.

Hírdetés

Ebrahim Moradi, a Mehrabad repülőtér vezetősége részéről elmondta, hogy az újranyitás az összes, a szombat éjjeli támadás miatt a napokban lezárt légikikötőre vonatkozik.

A síita állam vasárnap jelentette be a Teherán melletti két repülőtér, a közép-iráni Iszfahán, a déli Busehr és Siráz légikikötőinek, valamint több más, az ország déli részén lévő légikikötőjének lezárását.

Az iráni Forradalmi Gárda szombat éjjel intézett drón-és rakétatámadást Izrael ellen. A gárdának az iráni állami médiában idézett közleménye szerint a támadás válasz volt arra a, halálos áldozatokkal is járó légicsapásra, amelyet Izrael hajtott végre Irán damaszkuszi konzulátusa ellen.

Irán ENSZ-nagykövete, Szaíd Iraváni a világszervezet Biztonsági Tanácsában (BT) leszögezte: Teheránnak nem érdeke a feszültség élezése, sem egy esetleges háború szítása a közel-keleti régióban, mindazonáltal választ fog adni minden őt ért agresszióra, „összhangban a nemzetközi joggal”.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »