Ipolynyéki és ipolybalogi tanulók kirándulása Szécsénybe

Ipolynyéki és ipolybalogi tanulók kirándulása Szécsénybe

Az ipolynyéki Balassi Bálint Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és az ipolybalogi Ipolyi Arnold Alapiskola tanulói tanulmányi kiránduláson vettek részt Szécsényben.

A Szövetség a Közös Célokért társulás diákutaztatási programjában a Petőfi emlékév keretében ellátogattak a szécsényi Forgách-Liptay kastélyba, ahol Petőfi várta őket.

A rimaszombati, füleki, losonci, balassagyarmati és szécsényi múzeum határon átnyúló összefogásával létrehozott kiállítás láncolat szécsényi láncszemének vezérfonala, ami Petőfi évfordulóit mutatta be a hagyományokon keresztül, Rákóczival való kapcsolata szemszögéből.

A diákok csodálkozva nézték a kiállítást és hallgatták idegenvezetőnket, aki nagy szakmai tudásával elkápráztatta a gyerekeket és kisérőiket.Megtekintették a kastély csodálatos, rendezett kertjét és a mögötte található tavat.

Hírdetés

Ezt követően Az emberi élet évfordulói és Petőfi születése, házasságkötése és halála című múzeumpedagógiai foglalkozáson is részt vettek.

Itt a diákok az emberi élet fordulóiról születés- és házasságkötés, halál csomópontokról a népi kultúrában, kiemelkedő történelmi eseményekről tudtak meg adatokat.

A múzeumi mozgó előadáson pedig képes interaktív foglalkozáson vettek részt. A kiállítás megtekintése után a mozitermet, olvasósarkot és selfie pontot ismertek meg, ezeket igénybe vették. Itt diafilmek segítségével betekintést nyerhettek Petőfi életébe, irodalmi munkásságába.

(Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »