Ioana Mihãilã: sajnálom, hogy a kormányfõ bevonja az egészségügyet a politikai harcba

Ioana Mihãilã: sajnálom, hogy a kormányfõ bevonja az egészségügyet a politikai harcba

Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter szombaton tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, ‘sajnálja’, hogy a kormányfő ‘bevonja az egészségügyet a politikai harcba’.

Hírdetés

‘Tisztázni akarok néhány dolgot, amit remélem, hogy soha többé nem fognak felhasználni kampány, vagy politikai harcokban. Sajnálom, hogy a miniszterelnök politikai csatározásokba keveri az egészségügyet, és felelősségtudatra szólítok fel, mert egészségügyi miniszterként nem szeretném, ha a politikát a betegek és általában a közérdek fölé helyeznénk. Azért vagyok itt, hogy megmagyarázzam, amit Cîţu miniszterelnök úr ma és tegnap is mondott, hogy nem érti, hogy az oltóközpontokban dolgozó emberek hogyan nem kaptak fizetést két-három hónapja. A miniszterelnök most azt mondja nekünk, hogy nem érti, hogyan történhetett ez, holott április óta tudja, hogy az egészségügyi minisztériumnak kiutalt büdzsé nem elegendő’ – jelentette ki a tárcavezető.

Hangsúlyozta, április 28-án írásban tájékoztatta a kormányfőt az egészségügyi minisztérium pénzügyi helyzetéről. A miniszterelnöki kabinetben iktatott dokumentumban figyelmeztetett, hogy nincs elég pénz a fizetésekre, az egészségügyi programokra, a kiemelten fontos intézkedések, mint például a kórházakban zajló intenzív terápiás ellátás finanszírozására, vagy az oltóközpontok személyzetének fizetésére.

Ioana Mihăilă miniszter Florin Cîţu kormányfő szombaton, Temesváron tett kijelentéseire reagált, aki az arra vonatkozó kérdésre, hogy mit fog most tenni, hogy az USR PLUS benyújtotta ellene a bizalmatlansági indítványt, így válaszolt: ‘Kormányzunk, megyünk előre, továbbra is van dolgunk. Kedden lesz a költségvetés-kiigazítás, amelyet nagyon sok román vár már. Látták, hogy késlekedések vannak, nem is tudom, hogy történt meg az, hogy az egészségügy minisztérium nem adott pénzt az oltásközpontoknak, az emberek már vagy két hónapja nem kaptak fizetséget munkájukért’.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »