"Inspiráló vita alakult ki" – Petőfi Zenei Tanácsot hívtak életre

"Inspiráló vita alakult ki" – Petőfi Zenei Tanácsot hívtak életre

Mutatjuk, kik a tagjai.

Szakmai tanácsadó testületként megalakult kedden az A38 hajón a Petőfi Zenei tanács. A Kultúra.hu beszámolója szerint az alakulat küldetése a popkultúra mint a kor elsődleges kulturális közegének minőségelvű fejlesztése.

A tanács tagjai „szakértelmükkel és meglátásaikkal” kell, hogy elősegítsék a Petőfi Rádió, a Petőfi TV, a Hajógyár és a Magyar Popkulturális Értéktár minőségelvű megerősítését, ezáltal

a magyar popkultúra jobbá tételét.

A felkért tagok mindegyike „a szakma elismert tekintélye, művészeti tevékenységüket tekintve a könnyűzene teljes műfaji spektrumát lefedik, ami már önmagában kiváló fundamentumot biztosít a Petőfi Zenei Tanács működéséhez” – olvasható az összefoglalóban.

A projektgazda Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója, Demeter Szilárd szerint a tagok időtálló műveket tettek le az asztalra, láttak már mindent a kis kultúrházaktól a nagyszínpadig.

„Tapasztalataikat, meglátásaikat, tanácsaikat szeretnénk becsatornázni. Már az alakuló ülésen egészséges és inspiráló vita alakult ki. És azért, mert bár nem ugyanazt gondoljuk a világról, mégis volt egy közös premisszánk: a magyar kultúra, ezen belül is a magyar könnyűzene szeretete” – mondta Demeter Szilárd.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »