Innovációs központ létesül Kassán

Innovációs központ létesül Kassán

A szürkeállomány kiáramlásának megakadályozása, új munkahelyek létrehozása, az innováció támogatása és a high-tech ipar kelet-szlovákiai fejlesztése a feladata Kassa megye Innovációs Központjának, melynek alapító szerződését szerdán írták alá Kassán.

A szerződés aláírói között szerepel Kassa megye, Kassa városa, illetve a város három egyeteme, a Pavol Jozef Šafárik Egyetem (UPJŠ), a Kassai Műszaki Egyetem (TUKE), valamint az Állatorvosi- és Gyógyszerészeti Egyetem (UVLF).

Hírdetés

Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke arra számít, a projektnek köszönhetően több ezer munkahely létesülhet és mintegy 300 millió euró értékben valósulhatnak meg beruházások a megyében.

Mint mondta, Kassa megye Innovációs Központját (ICKK) egy hasonló dél-morvaországi intézmény mintájára hozzák létre, melynek köszönhetően hatezernél több munkahely jött létre. A kassai központ feladata lesz az is, hogy itthon tartsa az ügyes embereket és növelje az életszínvonalat a régióban.

A szerződés aláírásával az ICCK tagjai kötelezték magukat az együttműködésre a kutatás és fejlesztés, illetve az új technológiák bevezetése terén. Közösen dolgoznak majd azon, hogy összekapcsolják az akadémiai ismereteket a gyakorlattal, vagyis a vállalkozói szektorral, illetve a feltételek megteremtésén ahhoz, hogy kis és közepes méretű innovációs vállalatok jöhessenek létre. A projekt részeként a tudományos infrastruktúrákba, egyetemi épületekbe, kollégiumokba és tudományos parkokba is beruháznak majd.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »