Ingyenes sportlétesítmény épül Óbudán

Ingyenes sportlétesítmény épül Óbudán

Tömegsportra és utánpótlás-nevelésre is alkalmas lesz.

Teljesen új, ingyenes sportlétesítmény épül a Márton úti sporttelepen – jelentette be Bősz Anett (DK) Budapest humán területekért felelős alpolgármestere és Kiss László (DK) III. kerületi polgármesterrel közösen.

Bősz Anett úgy fogalmazott: az elmúlt 12 év kormányzása több százmilliárdos stadionberuházásokat hozott, olyan élsport-beruházásokat, amelyekből a civil lakosság alig vagy egyáltalán nem profitált.

Hírdetés

A Márton úti sporttelep ügyében a Fővárosi Közgyűlés egy tizenöt éves kálvária végére tesz pontot azzal, hogy olyan, tömegsportra és utánpótlás-nevelésre alkalmas beruházás, felújítás indul el, amelyből Óbuda-Békásmegyer lakosai is profitálni tudnak.

Kiss László hangsúlyozta: a vitákat rendezni kell, ugyanakkor a lakosság érdekei a legfontosabbak.

A sporttelepen helyet kapnak azok a sportszervezetek, amelyek korábban itt voltak, ugyanakkor a terület mindenki számára nyitva áll majd.

A civil közösségek, a lakosság, illetve a fővárosi és a kerületi önkormányzat összefogásával megvalósuló beruházást a kerületi polgármester fenntarthatónak minősítette, amely támogatja a közösséget, valamint egyaránt szolgálja a lakók és a sportszervezetek érdekét is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »