Információs táblák Garammikolán

Információs táblák Garammikolán

A napokban új információs táblák kerültek ki a Zselíz városrészét képező Garammikola határaiba.

Végre teljesült Zselíz garammikolai lakosainak hosszú évek óta tartó kívánsága: a zselízi városi hivatal információs táblákat helyezett el a városrész megjelölésére. Amint arról a közösségi oldalukon is tájékoztattak, összesen három tábla került kihelyezésre; ezek a Szódó, Nagypuszta, valamint a városközpont felől érkezőket köszöntik.

Ahogy az a 320 oldalas, Garammikoláról szóló monográfiában olvasható, a városrész a Garam jobb partján található, de kataszteri területe a folyó mindkét partján van. Területének nagysága 1061 hektár, tengerszint feletti magassága 133-147 méter:

Hírdetés

Leghosszabb határa Zselíz kataszteri területével van, amellyel nyugaton és délen határos. Északon közvetlen szomszédja Szódó (Svodov), amely szintén Zselíz városrésze, a folyó jobb partján, és Nemesoroszival határos a folyó bal partján. Mikola északkeleten Nagypeszek (Veľký Pesek), keletre Tergenye (Trhyňa) kataszteri területével határos.”

A Mikulčan polgári társulás 2010 októberében azzal a céllal jött létre, hogy felhívja a figyelmet Zselíz mikolai körzetére, tolmácsolja jogos igényeit az elöljáróság felé és összekovácsolja polgárait; az egyes városrészek érdekei ugyanis hosszú időn keresztül elkerülték a figyelmet, ami a társasági élet visszaesését eredményezte.

A polgári társulás munkálkodása – tagjainak aktív részvételével – elsősorban a szabadidős programok szervezésére összpontosít. Tevékenységünk egyebek mellett a helyi park fenntartására és fejlesztésére irányul, valamint a temető és az egész falu területének karbantartására”

– fogalmazta meg korábban a társulás vezetője, Ivan Pavol.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »