Indiaiaktól rémültek meg Hajdúnánáson – de mindenki megnyugodhat, "csak" a Mol hozta őket ide

Indiaiaktól rémültek meg Hajdúnánáson – de mindenki megnyugodhat, "csak" a Mol hozta őket ide

"Nem kis riadalmat okozott Hajdúnánáson, hogy a kisvárosban több külföldit is látni véltek" – hangzott el az ATV híradójában. A stáb kiment a helyszínre, ahol ők is látni vélték a külföldieket, sőt még az a vállalkozó is, aki elszállásolta őket. Leginkább azonban az alkalmazóik vélték látni őket, ugyanis egy Mol-beruházáshoz érkeztek. Alább a riport, az ATV-sek még le is vélték kamerázni az indiaiakat.

A helyiek azonnal arra gondoltak, hogy egy nagyobb létszámú migránscsoport érkezett hozzájuk, és emiatt sokan jelezték, hogy félnek. Kiderült, hogy erről szó sincs, a külföldiek csoportja hivatalos vendégmunkásként, dolgozni érkezett a településre. Nem kellett sokat keresgélni a külföldieket Hajdúnánáson, híradónk stábja szinte azonnal megtalálta a szemmel láthatóan külföldről érkezett vendégeket. Hárman éppen a boltból tartottak haza. A városban sokaknak szemet szúrtak a külföldiek, és nyomban terjedni kezdett a hír, hogy migránsokat láttak a városban.
Pál-Kovács Dezső nagyon jól ismeri az idegeneket, ugyanis ő működteti azt a helyet, ahol megszálltak a külföldiek. „Tiszaújvárosból megkerestek, hogy be tudnánk-e segíteni, ugyanis a Mol-beruházáshoz érkeznek indiai dolgozók, akiket – amíg a papírjaikat intézik –, szállást és étkezést kellene biztosítani” – magyarázta a vállalkozó.

Hírdetés

A kisváros önkormányzata kiadott egy közleményt, amelyben cáfolták a migránsáradatról felröppent híreket. A hivatalos tájékoztatás szerint külföldi vendégmunkások érkeztek a városba. Az Idegenrendészeti Főigazgatóságról azt az információt kaptuk, hogy 30 külföldi dolgozó érkezett Hajdúnánásra. Ellenzéki politikusok szerint az utóbbi évek hangulata alapján nem csoda, hogy az emberek megijedtek a városban. „Az emberek meglátnak 3-4 olyan embert, aki nem úgy öltözik, nem úgy beszélnek, mint a hajdúnánásiak, akkor már elkezdődik a migránsozás” – nehezményezte Oláh Miklós, az MSZP önkormányzati képviselője.
A hatóságtól egyébként híradónk azt is megtudta, hogy a vendégmunkásokat rendszeresen ellenőrzik, itt tartózkodásuk teljesen legális és semmilyen közbiztonsági problémát nem jelentenek.
 

Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »