Íme, 9 ősi szanszkrit szabály arról, hogyan éljünk emberként

A szanszkritot a hinduizmus ősi nyelvének tekintjük, melyet különféle módokon használtak az ősi hindu istenségekkel való kommunikációra és párbeszédre. Ez az ábra 9 olyan szabályt fejti ki, amely az emberi létre vonatkozik, s az ősi szanszkrit nyelvű hagyományból maradt ránk.

 

Image by Arnaud Blanchet — egy ősi szanszkrit szöveg a Khajuraho templomokból

 

Az Ancient.eu szerint a „szanszkrit elnevezés, vagy inkább fogalom a teljesség jelentésű „samyak” „sam” előtagjából és a „megtett, véghez vitt” jelentéssel bíró „krit” szóból tevődik össze, így „tökéletesen vagy teljesen megtett”-ként fordítható le. A szanszkrit az ősi indoárja nyelv egyik szabványos dialektusa, mely a Kr. e 2. évezredből származik mint védikus szanszkrit, illetve eredete nyelvészetileg a proto-indoirániig és a proto-indoeurópaiig nyúlik vissza, és főként az ókori és a középkori dél-ázsiai ősi kultúrákban volt használtban.

 

Közel 2000 éven át a szanszkrit egy kulturális osztály nyelve volt, mely Dél-Ázsiára, Belső-Ázsiára, Délkelet-Ázsiára és bizonyos mértékben Kelet-Ázsiára is hatást gyakorolt.

 

Évezredeken át az egyik legjelentősebb ősi nyelv volt.

 

A szanszkrit maga egyike annak a 22 nyelvnek, melyet felsorolnak az Indiai Alkotmány Nyolcadik Tervezetében, ami a nyelv fejlesztésére hatalmazza fel az indiai kormányt. Továbbra is széles körben alkalmazzák a hindu vallási ceremóniák során szertartásos nyelvként, illetve a buddhista gyakorlatban is himnuszok és énekek megfogalmazására. A szanszkrit Uttarakhand államának hivatalos nyelve, mely egy India északi részén lévő állam.

 

Érdekes, hogy miközben minden tőlünk telhetőt megteszünk az internetezés közben, egy érdekes listára találtam, mely bevallása szerint az emberi lét szabályairól szól, és ősi szanszkrit nyelven marad az utókorra.

 

 

A 9 szabály, amelyet feltétlenül tudnod kell:

 

Egy testet kapunk.

Leckéket fogunk elsajátítani.

Nincsenek hibák, csak tanulságok.

Egy lecke addig ismétlődik, amíg meg nem tanuljuk.

A tanulságok elsajátítása véget nem érő folyamat.

„Ott” nem jobb, mint „itt”.

A többi ember nem más, mint saját tükrünk.

Tőled függ, mit hozol ki az életedből.

A válaszokat önmagadban találod.

 

Melyek ezek a szabályok?

 

 

Nos, a felsorolás szerint, melyet állítólag az ősi szanszkritból állítottak össze, a szabályok a következők:

Hírdetés

 

Egy testet kapunk.

Szeretheted vagy akár gyűlölheted, ezúttal egész időre ez a tiéd.

 

Leckéket fogunk elsajátítani.

Beiratkozol egy teljes munkaidejű, mindennapi iskolába, melyet életnek hívnak. Ebben az iskolában eltöltött minden egyes nap lehetőséged nyílik arra, hogy leckéket sajátíts el. Megkedvelheted ezeket a leckéket, vagy lényegtelennek és ostobának tarthatod azokat.

 

Nincsenek hibák, csak tanulságok.

A fejlődés egy megtapasztalásokon keresztül történő próbálkozásokkal tarkított tanulási folyamat. A „nem sikerült” próbálkozások éppen úgy a folyamat részei, mint az a kísérlet, mely végül is „beválik”.

 

Egy lecke addig ismétlődik, amíg meg nem tanuljuk.

A leckék addig jelennek meg különféle formákban, míg meg nem tanultuk őket. Ezt követően rátérhetünk a következő leckére.

 

A tanulságok elsajátítása egy véget nem érő folyamat.

Az életnek nincs olyan része, amely ne hordozna magában valamilyen tanulságot. Ha életben vagy, akkor van még mit tanulnod.

 

„Ott” nem jobb, mint „itt”.

Amikor az „ott vagyunk” az „itt” -re vált, akkor ismét egyszerűen egy másik „ott”-ot kaptunk, ami majd jobbnak fog tűnni az „itt”-nél.

 

A többi ember nem más, mint saját tükrünk.

Nem tudunk egy másik emberben valamilyen dolgot szeretni vagy utálni, hacsak az nem tükröz ránk vissza olyasvalamit, amit önmagunkban kedvelünk vagy utálunk.

 

Tőled függ, mit hozol ki az életedből.

Minden eszközzel és erőforrással rendelkezel, melyekre szükséged van; viszont rajtad múlik, hogy mihez kezdesz vele. A választás a tiéd.

 

A válaszokat önmagadban találod.

Az élet kérdéseire vonatkozó válaszok bennünk vannak. Mindössze annyit kell tennünk, hogy figyelünk, hallgatunk és bízunk.

 

Nos, rendben van. De vajon tényleg az ősi szanszkritból származik mindez?

Eredetileg itt jelent meg: illuzone.net

A forrásmegjelölés: Dr. Chérie Carter-Scott MCC.

Source

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.ancient-code.com/9-rules-human-passed-ancient-sanskrit/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsBel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »