Ilyen Budapestet szeretne Karácsony Gergely – terveiről nyilatkozott a főpolgármester

Ilyen Budapestet szeretne Karácsony Gergely – terveiről nyilatkozott a főpolgármester

Otthonosabb, zöldebb és szolidárisabb Budapestet szeretne az október 1-jén kezdődő új főpolgármesteri ciklusában Karácsony Gergely. A városvezető az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy egy olimpiai és paralimpiai rendezést össze lehetne kötni a főváros teljes akadálymentesítésével 2036-ra.

Egy olimpiai és paralimpiai rendezéshez akadálymentessé kellene tenni Budapestet 2036-ra – mondta az InfoRádiónak Karácsony Gergely főpolgármester.

Nyitottan áll a budapesti olimpia- és paralimpiarendezés kérdéséhez Karácsony Gergely, aki erről a párizsi paralimpiáról hazatért magyar küldöttség fogadásakor beszélt az InfoRádiónak adott interjúban.

Hírdetés

A városvezető kitért arra is, hogy nem a sportlétesítmények fejlesztésére kellene fókuszálni a következő időszakban.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy a paralimpián sikeres sportolók rengeteget tesznek a szemléletformálásért, és ezért nagyon hálás nekik.

Az új ciklus előtti háttértárgyalásairól, az új összetételű Fővárosi Közgyűlés tagjaival és a pártvezetőkkel zajló háttértárgyalásokról a főpolgármester nem akart semmi konkrétumot elárulni.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy a mostaninál otthonosabb, zöldebb és szolidárisabb Budapestet szeretne az október 1-jén kezdődő ötéves ciklusában.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »