Ikreket szenteltek pappá a Szentföldi Kusztódiában

Ikreket szenteltek pappá a Szentföldi Kusztódiában

Július 6-án a szíriai Aleppóban pappá szentelték a Szentföldi Ferences Kusztódiában szolgáló ikertestvér szerzeteseket, George és Johnny Jalloufot.

Eddig testvérek voltak vér szerint és a ferencességben is, mostantól pedig a papságban is testvérek.

A szíriai Aleppóban, szülővárosukban szentelték pappá az ikertestvéreket; két szerzetestársuk, Mark Vertido és Lorenzo Pagani szentelése Jeruzsálemben zajlott június 29-én.

Az aleppói Szent Ferenc-plébánián, ahol az ikrek felnőttek és ministráltak, majd ificsoportokat vezettek,

Aleppó apostoli vikáriusa, Hanna Jallouf OFM szintén a kusztódiához tartozik, és a két fiatalember nagybátyja – ő vezette a koncelebrált szentmisét.

Jelen volt Ibrahim Faltas OFM, a Szentföldi Kusztódia helynöke; több szerzetes a kusztódia közössége képviseletében; a szíriai ferences közösségek tagjai és más keresztény egyházak képviselői.

A homília után következett a papszentelés szertartása: a két testvér egymás mellett feküdt a Mindenszentek litániája alatt, melyben szerepeltek a damaszkuszi vértanúk is, akiknek július 10-én van az emléknapja, és akiket idén október 20-án avatnak szentté.

Hírdetés

Amikor megkenték az új papok kezét krizmával, és átkötötték fehér stólával, ősi szokás szerint az újonnan szenteltek édesanyja vette le fiai kezéről a stólát, ő törölte meg kezüket, és ő csókolta meg őket elsőként, majd férje következett.

Ezt a stólát George és Johnny testvér édesanyja megőrzi, és halálos ágyán a kezébe teszik. A hagyomány szerint: amikor az Úr elé áll, fiai papságát mutatja majd fel, amelyet a krizimával átitatott stóla szimbolizál.

A pappá szentelt ikertestvérek megáldották szüleiket, átvették a kelyhet és a paténát, és immár koncelebránsként vettek részt a szentmise hátralévő részében.

A különleges szertartás egyes mozzanatait ITT tudják megtekinteni.

Fordította: Verestói Nárcisz

Forrás és fotó: Custodia Terrae Sanctae

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »