Így kell megmenteni az embereket a fagyhaláltól

Így kell megmenteni az embereket a fagyhaláltól

Minden évben ha beköszönt a téli időjárás, sok ember esik áldozatul a fagynak, fagyhalálnak. Ne legyünk közömbösek, segítsünk embertársainkon.

A nagy hidegekben sokan maradnak fedél nélkül, főleg éjjel, amikor a hőmérséklet fagypont alá esik. Pozsonyban rengeteg a hajléktalan ember, akik a telet nagyon nehezen viselik. A városi rendőrség minden évben számos esetről számol be, amikor is több ember küszködik az utcán a hideg időjárással. 

A rendőrség információi szerint az esetek nagy része súlyos, ám többnyire sikerül megmenteni őket. 

Hírdetés

A rendőrök olyan helyre igyekeznek elszállítani őket, ahol az egyes helyiségek ellenőrzés alatt vannak. Ugyanakkor nem lehet minden termet ellenőrizni, ezért a rendőrség örömmel várja azokat az embereket, akik vigyáznának ezekre a rászorulókra.

A városi rendőrök folyamatosan figyelik az utcákat, a hajléktalanokat pedig igyekeznek olyan szociális szervezeteknek átadni, akik segítenek rajtuk.

Ezek a szervezetek takaróval, meleg étellel, forró teával és ruházattal látják el őket.

Így lehet egy rászorulón segíteni

Figyelmesnek kell lenni. Ha meglátunk egy olyan személyt a földön, aki nincs kellőképpen felöltözve, kérdezzük meg tőle, hogy nem-e kell rajta segíteni. Ha látjuk rajta, hogy szüksége van ruházatra, akkor adjunk neki sapkát, sálat, vagy amire szüksége van. Kérdezzük meg tőle, hogy van-e hol aludnia az este. Ha a válasz az, hogy az utcán, akkor mindenképpen hívjuk ki a városi rendőrséget, melynek a hívószáma 159. Ha az adott személynek egészségügyi problémája van, nem tud beszélni, reszket, vagy egyéb gonddal küszködik, akkor hívjuk a mentőket, melynek 155-ös a hívószáma. Ha adományokkal, étellel, vagy más eszközökkel szeretnénk segíteni ezeken az embereken, akkor keressük fel azokat a civil szervezeteket, akik ezzel foglalkoznak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »