Így hordjuk gond nélkül a magassarkút

Így hordjuk gond nélkül a magassarkút

A nők magassarkúk iránt érzett szeretetét még az a tény sem tudja megszüntetni, hogy viselésük hosszú távon nagyon sokat árthat a láb és a gerinc egészségének. Ennek azonban nem kell feltétlenül így lennie – csak tartsuk be az alábbi tanácsokat.

Ha egész napos hordásra vásárolunk magas sarkú cipőt, akkor olyat válasszunk, amelynek eleje, illetve sarka is szélesebb. Így lábujjaink nem nyomódnak össze, nem fog begörcsölni a lábfejünk, és testsúlyunk is jobban eloszlik a lábakon – írja a Házipatika.com.

A törpetűsarkú fazon mostanában is divatos, és azért is érdemes kipróbálni, mert ha ilyet hordunk, kisebb nyomás nehezedik a lábujjakra, és a hátunkat is kevésbé terheljük. A legoptimálisabb sarokmagasság a körülbelül 5 centis.

Hírdetés

Ha nincs a cipőben beépített párnás rész a lábfej-, illetve sarokrészen, akkor vásároljunk. A drogériákban kapható, szilikonból vagy bőrből készült emelők, párnák és betétek sokkal kényelmesebbé teszik a magassarkúk viselését. Ugyanez a helyzet a sarokvédőkkel, amelyek megakadályozzák, hogy a cipő feltörje a lábunkat – a legcsinosabb lábbeli is képes egy óra után kínzóeszközzé válni, ha nem figyelünk erre.

Ha egész nap 10 centis vagy még ennél is magasabb sarkú cipőkben járunk, akkor kockáztatjuk, hogy a csontok, illetve az idegek begyulladnak a lábfejünkben. A láb csontjaira nehezedő folyamatos, túlzott nyomás miatt pedig akár hajszálrepedések is keletkezhetnek a lábfej csontjaiban.

Érdemes mindig magunknál tartani egy semleges színű, kényelmes lapos talpú cipőt, amelyre lecserélhetjük a magassarkút, ha úgy érezzük, hogy már túlságosan kényelmetlen a viselése. Ezzel nemcsak a kényelmetlenségtől, hanem az esetleges sérülésektől is megkímélhetjük magunkat.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »