Így alakulnak az iskolai szünetek a 2022/2023-as tanévben

Így alakulnak az iskolai szünetek a 2022/2023-as tanévben

Az iskolapadokba hétfőn visszatérő alap- és középiskolás diákok a 2022/2023-as tanévben a hétvégéken és az államünnepeken kívül az iskolai szünetek során is megpihenhetnek. Az idei tanévben azonban hiányozni fog a félévi szünet, amit töröltek. A diákok elsőként az őszi szünetet abszolválják, amely október 28-tól október 31-ig tart, a diákok pedig november 2-án, szerdán ülnek vissza az iskolapadba.

A karácsonyi szünet előtti utolsó tanítási nap december 22-én, csütörtökön lesz. A diákok 2023-ban kezdik újra a tanulást, mégpedig január 9-én, hétfőn.

Ezeket az ünnepeket az elmúlt években hagyományosan az egynapos félévi szünet követte. Erre azonban az idei tanévben már nem kerül sor, az oktatási minisztérium ugyanis megszüntette. A tárca szerint az egynapos félévi szünet nem gyakorolt ​​pozitív hatást az iskolai tanulókra. A tárca szerint az alkalmazási gyakorlatból az következik, hogy a félévi szünet nem elegendő a tanulók regenerálódásához, és problémásnak tűnik mind az iskolai dolgozók, mind a tanulók törvényes képviselői számára.

Hírdetés

A tavaszi szünetet elsőként a Pozsonyi, Nyitrai és a Nagyszombati kerület diákjai abszolválják február 20-tól február 24-ig. Őket követik a Besztercebányai, Zsolnai és a Trencséni kerület diákjai, akik február 27-től március 3-ig vakációznak. Utolsóként a kelet-szlovákiai diákok – Eperjesi és Kassai kerület – élvezhetik ki a tavaszi szünetet, mégpedig március 6-tól március 10-ig.

A nyári szünet előtt a diákok utoljára a húsvéti szünetben pihenhetnek. A diákok április 6-tól április 11-ig abszolválják a húsvéti szünetet, az iskolába pedig április 12-én, szerdán térnek vissza.

Az egész éves erőfeszítés jutalma a két hónapos nyári szünet lesz az iskolások számára. A diákok az iskolai kötelezettségektől július 1-től augusztus 31-ig mentesülnek. A 2023/2024-es tanév szeptember 4-én, hétfőn kezdődik.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »