Igenis kell olimpia!

Mi sem mutatja eklatánsabban a baloldal semmirekellőségét, mint az olimpiához való viszonya. Persze képviselői azért nem teljesen hetvenes IQ alattiak. Csak alávalóak, de nagyon.

Magyar Menedék - Horthy-naptár

Nem kezdek el most statisztikát készíteni, hányszor hallatták hangjukat csak az elmúlt héten olimpia-ügyben. Egyem azt a drága lelküket. Aggódnak. Nem kicsit, nagyon. Úristen, mibe fog ez kerülni! – sápítoznak. Igen, ők, akik amúgy az Úristenre, amint tudjuk, azért olyan nagyon nem adnak.

Hírdetés

Azt számolgatják ilyenkor, mi mindentől von el pénzt az olimpia. A bébik nem kapnak tápszert, az elemi iskolások kakaót, a tüdőbetegek lélegeztetőkészüléket, a gimisek alaszkai vagy mallorcai wellness-hétvégét – a szüleiknek ad ovo kijáró állami támogatásokról már nem is beszélve.

Persze őket, lássuk be legalább mi, valójában a legkevésbé érdekli, hány menzával lesz kevesebb a magyar olimpikonok finanszírozása miatt. Őket egy érdekli, de az viszont nagyon, sőt mindennél inkább: ne legyen valódi sikere – fizikailag se – a magyarnak.

A Csernobilban történtek után Gorbacsov azt mondta, ne foglalkozzunk azzal, mennyibe kerül az állami büdzséből a helyreállítás költsége. Aki amennyit kér érte, megkapja! Nos, nem tudom, nem is firtatom, tényleg megkapták-e a segítségüket felajánlók a megígért apanázst. Ám nem is ez a lényeg, hanem a mögötte álló szemlélet.

A szemlélet bizony. Amit valaha egy magyar író így fogalmazott meg: „Minden magyar felelős minden magyarért.” Pláne, teszem hozzá, ha olyan magyarokról van szó, akik sportteljesítményükkel egy nemzet életerejét fejezik ki, amiért igenis kell olimpia. Ámde ennek felismeréséhez nem elegendő a pénz. Más is kell hozzá. Szív. Magyar szív.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »