Igazolt a Fradi és a Slovan, újabb távozó a DAC-nál

Igazolt a Fradi és a Slovan, újabb távozó a DAC-nál Elek Zoltán2023. 06. 08., cs – 16:09

A Fradinál két érkező és egy távozó az elmúlt két nap mérlege, a Slovannál egy-egy az állás, míg a DAC-nál Blackman után Kružliak is távozott.

A Ferencváros szerdán jelentette be, hogy a csapatnál folytatja pályafutását a nigériai Tosin Kehinde. A támadósor két szélén, de akár közepén is bevethető játékos szerződése lejárt a dán Randersnél, így ingyen igazolt Budapestre. A zöld-fehérek csütörtökön azt is közölték, hogy a csapat második számú kapusa, Bogdán Ádám távozik, valamint, hogy leigazolták a bolgár élvonalban szereplő Pirin lett-marokkói középpályását, Cebrail Makreckist. A 23 éves játékos a Leverkusen utánpótlásában nevelkedett és megfordult a Dortmund második csapatában is.

Hírdetés

A Slovantól Kassára távozott a kevés lehetőséget kapó Zan Medved, de ennél nagyobb figyelmet kapott, hogy égszínkékbe öltözik a komoly Bundesliga- és Premier League-múlttal rendelkező Kevin Wimmer. A 30 éves belső védő legutóbb az osztrák Rapid Wien játékosa volt, de korábban megfordult a Tottenham, a Stoke City és a Hannover csapataiban is. A kilenc alkalommal az osztrák válogatott mezét is magára húzó futballista három évre írt alá.

Védővel kapcsolatos bejelentést tett a DAC is. A csallóköziektől négy év után távozik Dominik Kružliak, akinek lejárt a szerződése, és közös megegyezés alapján azt nem hosszabbították meg. A sárga-kékek azt még kedden közölték, hogy Cesar Blackman távozik a DAC labdarúgócsapatától. A panamai válogatott játékosnak lejárt a szerződése, és miután a klub vezetése úgy érezte, hogy a játékos nem értékeli az átlagon felüli új ajánlatukat, visszavonta azt és további sok sikert kívánt a futballistának.

A klub szerdán jelentette be, hogy a július 4-i utolsó felkészülési meccsen a Rapid Wien ellen lépnek pályára. A Wisla Plock ellen tervezett július 1-i találkozó pedig elmarad, helyette egy magyar élvonalbeli csapattal játszanak majd. Dunaszerdahelyen pénteken veszi kezdetét a felkészülés. Az első edzés után helyszíni riporttal és interjúkkal jelentkezünk.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »