Ifjúsági közösségek találkozóját tartották Szombathelyen

Ifjúsági közösségek találkozóját tartották Szombathelyen

A város három legnagyobb egyházi ifjúsági szervezete – az imatábor-mozgalom, a helyi szalézi közösség és a cserkészet – első alkalommal gyűlt össze a szombathelyi Bárka pincében, hogy együtt imádkozzanak, beszélgessenek, játszanak és ismerkedjenek – olvasható a Szombathelyi Egyházmegye honlapján november 30-án közzétett hírben.

Szombathelyen az egyházi ifjúsági munka alapvetően átalakult az elmúlt húsz évben: míg korábban jellemzően plébániákhoz kötődtek a fiatalok, most sokkal inkább mozgalmakhoz, különféle egyházi szervezetekhez csatlakoznak.

A városban a három legnagyobb ifjúsági szerveződés az imatábor-mozgalom, a szalézi közösség és a cserkészet. E szervezetek mindegyike már kisiskolás kortól kezdődően, felmenő rendszerben igyekszik integrálni a gyerekeket, fiatalokat. Missziós módszertanuk a táboroztatás. A nyári tábor az a közeg, ahol kapcsolatba kerülnek a fiatalokkal. Később a résztvevőkből önkéntes segítők lesznek, akik idővel egyre több feladatot vállalhatnak magukra.

A nyári táborokon kívül év közben meghatározott alkalmak folyamán különféle közösségépítő programokon és képzéseken vehetnek részt a tagok. Ezek a közösségfejlesztő műhelyek jellemzően önállóan működnek, saját programjaik vannak. A tagságban ugyanakkor van átfedés a szervezetek között. Vannak fiatalok, akik több helyen is vállalnak feladatot.

Hírdetés

Szombathely nem oly nagy város, hogy a csoportok ne ismernék egymást, mindeddig nem volt azonban olyan fórum, ahol összejöhettek volna kapcsolatépítés és közös imádság céljából.

A közelmúltban szervezett esemény szervezői remélik, hogy e találkozóval egy lépést tehettek egymás felé, a párbeszéd felé, ami mindannyiuk épülésére és a fiatal lelkek javára szolgál.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »