Idősekre specializálódott a cigány fosztogató

Idősekre specializálódott a cigány fosztogató

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki bevásárlás közben fosztott ki időskorú, értékei elvételét megakadályozni nem tudó személyeket.

Hírdetés

A vádirat szerint a férfi 2023 márciusában szabadult fegyházbüntetéséből, amelyet időskorúak sérelmére elkövetett kifosztás miatt szabtak ki vele szemben. Ezt követően 2023 áprilisában – alig több mint két hét alatt – újabb 13 bűncselekményt követett el időskorúak sérelmére.

A vádlott ebben az időszakban Székesfehérvár különböző élelmiszerüzleteiben idős emberek pénztárcáját lopta el, jellemzően úgy, hogy a sértettek bevásárlókocsijához lépett, és az ott elhelyezett táskából a pénztárcát – a benne lévő bankkártyákkal, esetleg okiratokkal együtt – kivette és eltette. A vádlott a bűncselekményeket több alkalommal úgy követte el, hogy a sértett a bevásárlókocsija közvetlen közelében volt, esetleg csak elfordult.

A letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség arra tett indítványt, hogy őt a Székesfehérvári Járásbíróság fegyházbüntetésre ítélje, és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »