Idén kevesebbet fizethetünk a fűtésért

Idén kevesebbet fizethetünk a fűtésért

Szlovákia hat legnagyobb hőtársaságánál csökkenhet a fűtés ára az idei évben. 

Az Árszabályozási Hivatal (ÚRSO) elfogadta, hogy a 2024-es évben csökkentik a fűtésdíjat a pozsonyi, nagyszombati, zsolnai, túrócszentmártoni, zólyomi és kassai hőszolgáltatóknál. Egyes térségekben 1%-kal (Zólyom) kell kevesebbet fizetni a fűtésre, míg más régiókban akár 15%-os (Túrócszentmárton, Kassa) árcsökkenés sem elképzelhetetlen. Az állami hőtársaságok az MH Fűtési Holdinggal közösen még a tavalyi év végén kérvényezte az ÚRSO-nál a fűtésre vonatkozó frissített árak kiadását.

A csökkenő fűtésdíjjra hatással volt, hogy a tavalyi évben kedvezőbb áron lehetett hozzájutni a tüzelőanyagokhoz, elsősroban a földgázra gondolva”

Hírdetés

– jelentette ki Andrea Devánová, az MH Fűtési Holding szóvivője.

A szlovák kormány még a tavalyi év végén fogadott el egy javaslatot, melynek értelmében a 2024-es évben is folytatnák a háztartások segítését a magas fűtési árak mellett. A kormány egy úgynevezett limitált árat vezetne be a fűtést illetően, amely elsősorban a családi házakra, a szociális intézményekre és kollégiumokra vonatkozhatna.

Tekintettel arra, hogy a gáz és más tüzelőanyagok ára csökkent, arra számítunk, hogy a hőtársaságok kevesebb támogatást fognak igényelni az állami költségvetésből, tavaly ugynanis az erre fordított állami támogatás elérte a 400 millió eurót”

– jegyezte meg Vojtech Červenka, az MH Fűtési Holding kereskedelmi igazgatója. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »