Idén is felvonulnak a kormány ellen a mások

Idén is felvonulnak a kormány ellen a mások

Július idusán rendezik meg a 28. Budapest Pride felvonulást. A “Vedd vissza a jövőd!” szlogennel futó eseménysorozat szervezői arra kérnek mindenkit, “aki egy szabad, elfogadó és demokratikus országban szeretne élni”, hogy csatlakozzon a felvonuláshoz.

Július idusán rendezik meg a 28. Budapest Pride felvonulást. A “Vedd vissza a jövőd!” szlogennel futó eseménysorozat szervezői arra kérnek mindenkit, “aki egy szabad, elfogadó és demokratikus országban szeretne élni”, hogy csatlakozzon a felvonuláshoz.

Szlogenjük változatlanul a “Vedd vissza a jövőd!”, amellyel az önjelölt szociológusok közlésük szerint “a társadalomban jelenlévő különböző hatású, ám hasonló gyökerekből táplálkozó és egymást erősítő, rendszerszintű problémákra (rasszizmus, lakhatási válság, ökológiai krízis, a demokráciába vetett hit válsága, homofóbia, transzfóbia és szexizmus), valamint az azokra keresendő megoldási lehetőségekre” mutatnak rá.

A Budapest Pride szervezői nehezen élik meg a gyermekvédelmi törvényt, úgy vélik, a kormány hazudik és összemossa az LMBTQ embereket a gyermekbántalmazókkal, és fenyegetésként fogják fel, hogy törvényeket kívánnak szigorítani a genderideoógia kiszorítására. “A kormány az áldozatokat hagyja cserben, amikor nem állít fel az iskolákban működő áldozatvédelmi- és segítő hálózatot, nem gondoskodik az iskolai dolgozók rendszeres képzéséről és megfelelő jelzőrendszer kialakításáról. Álságos az a politikus, aki azt ígéri, hogy a homofóbia majd gyógyír lesz a gyermekbántalmazásra, de közben nem juttatja átfogó, folyamatos és kornak megfelelő szexuális edukációhoz a gyerekeket, ami elengedhetetlen része a prevenciónak és a visszaélések felderítéséhez” – nyilatkozta Radványi Viki, a Budapest Pride elnöke. – “Csak úgy teremthetünk egy egyenlő, biztonságos és szabad országot, ha a gyermekvédelem alapvetéssé válik, beleértve az LMBTQ fiatalok védelmét.

Hírdetés

A Budapest Pride gyűlöletbeszédként értékeli a jobboldali politikusok, újságírók és szervezetek LMBTQ-val kapcsolatos negatív megnyilvánulásait, melynek hatására egyre több ember lesz támadás áldozata vagy öngyilkos. által terjesztett fokozódó gyűlöletbeszéd hatására a korábbiaknál több LMBTQ ember vesztette életét gyűlölet vezérelte támadásban vagy öngyilkosságban.

A Pride egyben kormányellenes tüntetés is lesz, hiszen mint nehezményezően fogalmaznak: “2022 áprilisában az országgyűlési választásokon ismét az a kormány kapott ⅔-os többséget, aki évek óta folyamatosan csorbítja az LMBTQ emberek jogait és ezzel próbálja elfedni az egyre dagadó jogállamisági botrányait (gondoljunk csak a koronavírus első hulláma közepette fű alatt bevezetett 33-as törvényre, ami megszüntette a hivatalos okmányokban lévő nem- és névváltoztatást vagy az örökbefogadási törvény módosítására, ami ellehetetleníti az az azonos nemű párkapcsolatban élő emberek lehetőségét az örökbefogadásra).”

A július 15-ei felvonulás után az “ország legnagyobb LMBTQ buliját” tartják a Budapest Parkban. A vonaglás útvonalát még nem véglegesítették.

Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »