Ide jutott az európai ember: harc helyett inkább öngyilkos lesz a mohamedánok támadása miatt

Ide jutott az európai ember: harc helyett inkább öngyilkos lesz a mohamedánok támadása miatt

A manchesteri terrortámadás után két nappal holtan találták otthonában a 2005-ös londoni terrortámadás egyik túlélőjét, Tony Waltert. Nem akart olyan világban élni, ahol ezek a terrortámadások folytatódhatnak – mondta egyik ismerőse a brit sajtónak.

Az 52 éves Tony Waltert május 24-én találták holtan a lakásában. A férfi a manchesteri terrortámadás után vetett véget életének, miután megtudta, hogy Salman Abedi 22 emberrel végzett, 116-ot pedig megsebesített a Manchester Arénában. Ismerősei szerint ő a terrortámadás 23. áldozata, és azért végzett magával, mert “nem akart egy olyan világban élni, ahol ezek a terrortámadások folytatódhatnak” – írja a Daily Mail.

Walter 2005. július 7-én csak pár méterre állt Mohammad Sidique Khantól, aki egy egész szerelvényt robbantott fel a londoni metró egyik állomásánál. Aznap három másik bombát is felrobbantottak a terroristák egy összehangolt támadás során, ami 52 emberéletet követelt. A robbantások alatt több mint 700 ember megsebesült.

Walter azon a metrókocsin utazott, ahol a mellette álló terrorista hét másik ember életét oltotta ki. Ő is megsebesült a felrobbant bomba darabjai miatt, de túlélte a terrortámadást.

Hírdetés

Véget nem érő terror

Ismerősei szerint Walter folyamatosan újraélte a terrortámadásokat: a westminsteri halálos gázolás után az újabb, manchesteri terrortámadás felidézte benne a 2005-ös tragédia fojtogató emlékeit, és úgy tűnt, mintha egy rémálomban élne, amiből képtelen felébredni.

“Mindenki kétségbeesett, mikor megtudtuk, hogy Tony öngyilkos lett. A westminsteri támadás után is sokat küzdött, de akkor pár nap szabadnapot vett ki, hogy megpróbálja feldolgozni az újabb terrortámadást. Végül visszatért dolgozni, de teljesen elzárkózott a kollégáitól. Mikor május 24-én, a manchesteri terrortámadás után nem ment be dolgozni, a kollégái aggódni kezdtek, és értesítették a rendőrséget. De amikor a tisztek megérkeztek a lakására, már nem tudtak segíteni rajta” – nyilatkozott a Sun brit bulvárlapnak az egyik barátja.

Akik jól ismerték Tony-t, mind úgy gondolják, hogy ő a manchesteri terrortámadás 23-ik áldozata. Az öngyilkos merénylő, Salman Abedi felelős azért, hogy Tony végzett magával, és a többi megölt ember életének kioltásáért is – tette hozzá az ismerős.

Walter testvére elmesélte a brit sajtónak, hogy Tony nagyon kedves ember volt, és az egész családot megrendítette a halála.

(Daily Mail – The Sun – Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »