HVIM: "a NAV-ot nem akadályoztuk, a NAV sértette meg a törvényt"

Alább olvasható a Magyar Sziget szervezőinek közleménye:

2015. augusztus 13-16. között került megrendezésre Velencén a Magyar Sziget elnevezésű, évtizedes múltra visszatekintő hazafias rendezvényünk, amelynek során a NAV pénzbehajtó munkatársai ellenőrzést tartottak.

A NAV munkáját nem akadályozta sem a szervezőség, sem a résztvevő közönség. A pénzbehajtók a jegyzőkönyveket felvehették, kitölthették, mindenben együttműködtünk velük. A dokumentumokat kifogással láttuk el, azokat aláírás után átvettük egy-egy példányban.

A rendőrség közbelépésére azért volt szükség, mert az egyik pénzbehajtó nem engedélyezte, hogy fotózzák őt a helyszínen ismertetett törvényi tényállások ellenére sem, sőt, a fotókat készítő Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere kezéből a fényképezőgépet ki akarta csavarni, elragadva a készüléket. Ekkor a polgármester hívott rendőrt a jogsértés miatt, és hogy az elkövetőt még a helyszínen igazoltassák, az adatait rögzítsék, és megtehesse a feljelentést. A rablási kísérletet megvalósító pénzbehajtó megpróbálta elhagyni a helyszínt, amit a résztvevők – fizikai atrocitás nélkül, a rendőrök jelenlétében, pusztán élőláncot alkotva – nem engedtek meg. A helyszínen lévő rendőrségnél (Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetői) megtettük feljelentéseket, a pénzbehajtó munkatársnak mint elkövetőnek az adatait és a tanúk adatait is rögzítették. Az esetről azonnal közleményt adtunk ki, amely több hírportálon is olvasható volt. A rendezvény ezután békésen és nagyon jó hangulatban folytatódott.

Nem igaz tehát a NAV állítása, miszerint a létrontó munkájukat zavarta volna a szervezőség vagy a jelenlévő személyek. A kialakult konfliktus a NAV-os személyek jogellenes viselkedése miatt alakult ki. Ezt az alább csatolt videófelvétel is alátámasztja, ahol a háttérben (0:13-0:15), az asztaloknál a NAV-osok papírokat töltenek ki senkitől sem zavarva, a munkatársaik körében, míg Orosz Mihály Zoltán és a szervezőség a NAV-os jogsértése miatt kér intézkedést a helyszínen jelenlévő rendőrségtől. Orosz Mihály Zoltán mint sértett tette meg a feljelentését, a HVIM pedig hivatali visszaélés miatt a NAV-val szemben.

Követeljük a NAV-tól, hogy a jogellenesen viselkedő munkatársaikkal szemben lépjenek fel, ne pedig több héttel az eset után adjanak ki közleményt. Ha igazak lennének az állításaik, akkor miért nem a helyszínen tettek feljelentést, ahol nekik is módjuk lett volna erre?

Követeljük a mindenkori kormánytól, hogy szüntessék meg azt a banánköztársaságbeli eljárásmódot, hogy a hatalom a politikai ellenfeleit az adóhatóság útján próbálja meg ellehetetleníteni, megfélemlíteni! Követeljük a rendvédelmi szervek összes munkatársától, hogy a jogszabályokat ismerjék meg, azoknak tegyenek eleget, és ne úgy viselkedjenek, mintha felsőbbrendűek lennének, akikre a törvények nem vonatkoznak!

Az említett videó itt található.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »