Huszonöt orosz bevetés egy nap alatt Szíriában

Az orosz légierő gépei huszonöt bevetést hajtottak végre az elmúlt 24 órában Szíriában, és az Iszlám Állam dzsihadista szervezet kilenc létesítményére mértek csapást – mondta el szokásos, a szíriai orosz légi hadjáratról szóló napi tájékoztatóján Moszkvában a védelmi minisztérium szóvivője.

Igor Konasenkov szerint a légitámadások „a terroristák irányításának szétzilálására és anyagi-műszaki utánpótlási rendszerének megbontására irányultak”. Az orosz légierő hat támadást intézett a terroristák bázisa ellen Idlíb város közelében, és mintegy 30 haditechnikai eszközt, köztük a szíriai hadseregtől zsákmányolt T–55-ös (szovjet gyártmányú) harckocsikat semmisített meg. Megsemmisített továbbá egy tüzérségi rakétaállást az Idlíb tartománybeli Dzsiszr-es-Sugúr településnél; a támadás következtében a haditechnikai eszközök lángra kaptak, és robbanás történt egy lőszerraktárban. Az orosz pilóta nélküli felderítő gépek rábukkantak a szélsőségesek egyik tüzérségi állására ugyanebben a tartományban, Dzsebel Koba környékén, Szu–25-ös csatagépek pedig lebombáztak három tüzérségi löveget és egy tábori lőszerraktárt.

Hírdetés

Konasenkov arról is beszámolt, hogy Szu–24M vadászbombázók Homsz tartományban csapást mértek az iszlamisták híradóközpontjára, és megsemmisítették az iszlamisták egyik parancsnoki központját, illetve Hama tartományban, Er-Rasztan környékén lebombáztak egy parancsnoki központot. Konasenkov a tájékoztatóban kizárólag az Iszlám Állam elleni támadásokról tett említést, ugyanakkor a dzsihadista szervezet elleni koalícióban részt vevő országok – az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, a Perzsa-öböl menti államok és Törökország – azzal vádolják Oroszországot, hogy harci gépei jórészt a Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje ellen harcoló, általuk támogatott mérsékelt lázadók állásait veszik célba, és ezzel tovább súlyosbítja a szíriai válságot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »