Humánusabban kellene kezelni a városba tévedő vaddisznók ügyét

A János-kórháznál szerdán történt vaddisznóincidens kivizsgálását sürgeti a Fidesz fővárosi frakciója. Mint ismeretes, a vaddisznócsaládot Budán, a Szilágyi Erzsébet fasor és a Szent János Kórház közötti erdős területen lőtték le, az esetnek több szemtanúja is volt, köztük gyerekek, akik közül az egyik sokkos állapotba került, mentőt kellett hozzá hívni.

Az eset kapcsán a kormánypártok fővárosi frakciója tegnap közölte: a városi emberek biztonsága érdekében fontos, hogy minél hamarabb kiderüljön, pontosan mi is történt, kik és a megfelelő szabályokat betartva lőtték-e le a vaddisznókat a János-kórház környékén. A hatósági vizsgálatnak minél előbb le kell zárulnia, hiszen a területen azóta újabb vaddisznókat láttak – figyelmeztetett a kormánypárti frakció.

Hírdetés

Hozzáfűzték: „Az emberi élet és a biztonság elsődleges, de nekünk embereknek is – ha már egyre inkább elvesszük az állatok természetes élőhelyét a lakhatásunk és a mindennapi életünk számára – tisztelnünk kell a vadon élő állatok életét”.

„Korábban Újpesten humánusabb módszerrel oldották meg a hasonló eseteket. Előbb altatólövedékkel elkábították a városba tévedt állatokat, majd a természetben szabadon engedték őket. Miért nem ez a gyakorlat az általános? Ha elkerülhetetlen a kilövés, nem lehet-e körültekintőbben eljárni?” – tették fel a kérdést, valamint jelezték, elfogadhatatlan, hogy ez kiskorúak szeme láttára történt. A hegyvidéki önkormányzat egyébként feljelentést tett az ügyben, a II. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »