Hőség is lesz, de számíthatunk viharos szélrohamra vagy jégesőre

Hőség is lesz, de számíthatunk viharos szélrohamra vagy jégesőre

Esernyőre és napszemüvegre is szükség lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a hidegfront előtt a keleti országrészben még 25-26 fok feletti középhőmérséklet várható, de délután, este az intenzív csapadékgócoknak köszönhetően mérséklődik a meleg.

Hírdetés

Hidegfront, többfelé intenzív zivatarral

Az Északi-középhegység térségében, északi határnál lévő intenzív zivatarok fokozatosan észak felé haladnak, környezetükben az ismétlődő cellákból felhőszakadás (20-30 mm) kísérheti őket, illetve jégeső, és viharos kifutószél (60-90 km/h) is előfordulhat. Nyugat felől kiterjedtebb csapadék halad kelet felé a hajnali, reggeli órákban beágyazott zivatarokkal, illetve helyenként (Dunántúl É-i felén, középső országrészben és az említett északkeleti térségben) intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak, melyekhez elsősorban felhőszakadás társulhat, de a fentebb említett kísérőjelenségek sem elhanyagolhatóak környezetükben.

Napközben a front előterében több helyen kialakuló hevesebb zivatarok súlypontja várhatóan eleinte inkább a középső tájakra, Duna-Tisza közére esik, majd késő délutánra, estére inkább az Alföld keleti felére és északkeletre helyeződik át. A zivatarokhoz 60-80, néhol 90 km/h feletti viharos szélroham, felhőszakadás (helyenként rövid idő alatt 20-50 mm csapadék) és jégeső (néhol 2 cm feletti átmérő) társulhat.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »